Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła Aida 1,9 ST - kto zna i co to jest warte?

Godfather7

Recommended Posts

Witam,

wbijam się z takim zapytaniem: czy ktoś zna i może mi coś powiedzieć na temat pompy ciepła typu powietrze-woda Aida 200 1,9 ST?

To podobno polska produkcja - z Częstochowy. Dostałem dość atrakcyjną ofertę na takie urządzenie w komplecie z zasobnikiem 200 l ale nic o tym urządzeniu nie wiem.

Proszę o informację.

Pozdr.

A.

Witam,

wbijam się z takim zapytaniem: czy ktoś zna i może mi coś powiedzieć na temat pompy ciepła typu powietrze-woda Aida 200 1,9 ST?

To podobno polska produkcja - z Częstochowy. Dostałem dość atrakcyjną ofertę na takie urządzenie w komplecie z zasobnikiem 200 l ale nic o tym urządzeniu nie wiem.

Proszę o informację.

Wątpię żeby ktoś słyszał, ale możesz pochwalić się ofertą, to podpowiemy Ci czy faktycznie jest atrakcyjna;)

• 2 weeks później...
Wbiłem w google - toż to jest pompa do CWU:) O takie wynalazki raczej pytaj na forum ogrzewanie - tam Ci od węgla lepiej znają ten temat;)

Jak to pompa do CWU o czym wiem bo o taką mi chodzi, to dlaczego mam szukać na ogrzewaniu?

Chciałem się zorientować czy ktoś może użytkuje tą machinę, montował to gdzieś albo słyszał cokolwiek o niej.

Rozważam różne opcje wyposażenia kotłowni między innymi o pompę do CWU i dostałem propozycję na tą Aidę.

Jak ktoś coś mądrego napisze o tym to będę wdzięczny.