Johna 04.09.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Tak wyszło że jesteśmy współwłaścicielami drogi (66 osób/instytucji). I po zabiegach gmina zgodziła się sobie tą drogę zabrać.I mam problem w dotarciu do niektórych współwłaścicieli - może coś podpowiecie (oprócz zatrudnienia detektywa).Mam dane z ewidencji gruntów ale już mam dwa przypadki że adresy są nieaktualne, na portalach społecznościowych brak takich osób, w ewidencji nie chcą za bardzo pomóc bo nie widzą interesu prawnego. W jednym przypadku mam niepotwierdzoną informację że osoba zmarła, ale urząd stanu cywilnego nie chce nic udostępnić bo jestem osobą obcą. Jakieś pomysły???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlotelany 04.09.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Moim zdaniem sprawa z góry skazana na przegraną. Nie ma takiej opcji, żeby wśród 66 właścicieli nie znalazł się choć jeden odmawiający oddania drogi za darmo - a rozumiem, ze o takie nieodpłatne przejęcie chodzi. Pierwszy problem już się pojawił - właściciel umarł, nie wiadomo czy zostało przeprowadzone po nim postępowanie o nabycie spadku, czyli właściciela nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts