Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w przearanżowaniu mieszkanka 32m2

Help123

Recommended Posts

Witam serdecznie,

potrzebuję pomocy w przearanżowaniu mojego maleńkiego mieszkania. Jest tak kiepsko zaaranżowane, że sama nijak nie mogę sobie poradzić :( stąd moje błaganie o pomoc :)

Chciałabym aby mieszkanie miało osobny pokoik dla mojej córeczki, która jest w drodze i kuchnię taką w której da się normalnie ugotować oczywiście w aneksie bo innej opcji nie widzę. Najlepiej gdyby pokój dziecka był z oknem ale jeśli ktoś miałby inne pomysły to też bardzo chętnie rozważę :) Dodam, że w mieszkaniu będę mieszkać tylko ja z dzieckiem, bo wydaje mi się że ilość osób do zamieszkania też jest istotna przy aranżacji. W razie gdyby potrzebne były jeszcze jakieś informacje to oczywiście odpowiem na wszystkie pytania. Załączam plan mieszkania i z góry dziękuję Wszystkim, którzy pochylą się nad moim M :) dodam jeszcze, że ani zmywarka nie jest mi niezbędna do życia ani ty bardziej telewizor więc tych dwóch sprzętów można nie uwzględniać ;)

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez Help123

Metraż wydzielonego pokoiku nie jest powalający, ale pozwoli na dopasowanie łóżeczka dla rosnącego dziecka. Dobrym rozwiązaniem będzie wstawienie ścianki działowej zaizolowanej akustycznie w obecnej kuchni. Aby powiększyć kuchnię proponuję wstawienie w korytarzu ścianki- powstanie wnęka na lodówkę i drugi pion np z piekarnikiem (w opcji ze zmywarką- można umieścić ją w pionie obok lodówki- natomiast zamienić ustawienie zlewu i płyty indukcyjnej), a od strony wejścia do łazienki miejsce na dodatkową szafę, kanapa powinna być lekka- bez przysadzistych podłokietników prawdopodobne, że zmieści się jedynie dwuosobowa.

pozdrawiam

32m2 pokoik dzieciecy.jpg

Właśnie tego się obawiałam :( ale tak to jest jak deweloper nie da od samego początku planów z wymiarami :( zaczynam się zastanawiać czy nie zburzyć wszystkich ścian (poza tymi od łazienki) i nie zrobić jednej przestrzeni ale z drugiej strony obawiam się, że jak dziecko będzie miało 7 lat i więcej to będzie to bardzo uciążliwe mieszkać na takiej jednej przestrzeni. Kompletnie nie wiem co robić :confused:

Help123, pomysł wklejony wyżej jest bardzo dobry. Tylko bym przesunęła ścianę pokoju dla dziecka w stronę salonu. Póki co łóżeczko będzie sobie stało, a jak córa urośnie to można pomyśleć o łóżku na antresoli a pod nim miejsce na zabawki a pod oknem biurko.

Jestem zwolennikiem przestrzeni ale uważam też, że dziecko musi mieć swój pokoik, chociaż mały, bo na dłuższą metę mieszkanie w jednym pokoju stanie się bardzo uciążliwe!