tomwil32 04.09.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Mam garaż i kotłownie które są pokryte tynkiem cementowo-wapiennym i mam problem a mianowicie pokryłem uni-gruntem sciany i pomalowałem emulsją bialą jedynka i jedna ściana ma kilka odcieni i moje pytanie jest co mam zrobić by ładnie pokryć ścianę bez żadnych odcieni. Myslalem o farbie gruntujacej lateksowej ale czy nie będą się gryzły farby proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 07.09.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 A ile warstw gruntu i docelowej emulsji położyłeś? Jeżeli na tynk cementowo-wapienny położyłeś jedną warstwę gruntu i jedną emulsji to nie ma się co dziwić, że są odcienie. Generalnie zagruntuj ścianę tyle razy, aż będziesz miał prawie idealną powierzchnię (2-3 razy na świeży tynk) i dopiero potem połóż 1-2 warstwy emulsji. Ewentualnie poczytaj więcej tu http://kb.pl/teksty/2013/07/23/jak-pomalowa-pokoj-lub-cale-mieszkanie-samodzielnie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 08.09.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 To nie tak - dopytaj się jaki jest grunt przypisany do "Jedynki" - albo będzie to konkretny rodzaj albo typ gruntu. Potem zobacz co tam pisze o gruntowaniu tynków typu c/w i dopiero gruntuj. Mogło być tak np., że w jednym miejscu tynku było płyciej i grunt się wchłonął "mocniej" gdzie indziej grubiej i grunt miał jeszcze "zapas" pod sobą...Telefon do producenta Jedynki, a potem dalsze rozważania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadex - Składy budowlane 12.09.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Jeśli powierzchnia nie jest pyląca, nie ma odprysków i nie łuszczy się, wówczas wystarczy ponownie (bez gruntowania) przemalować ścianę farbą lateksową np. Prolatex. Farby nie będą się "gryzły". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts