Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały salon z aneksem kuchennym 17m2

blazej_zg

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Chciałbym mieć w pełni funkcjonalny salon z aneksem kuchennym.

Zależy mi na tym by cześć kuchenna znajdowała się tylko po jednej ścianie.

Przed kuchnią fajnei by było jakby znalazł się barek, który mógłby spełniać funkcję dodatkowej przestrzeni podczas gotowania.

Oprócz tego zwykły stół też by się przydał na około 6 osób.

Do części wypoczynkowej wstawiłbym jakiś niewielki narożnik ze stolikiem kawowym.

Chciałbym to tak zaaranżować by nie zagracić całego pokoju i by nie wyglądał jak kuchnia z kanapą ;]

50m2.jpg

Wszelkim pomocnym osobom z góry dziękuję i pozdrawiam.

50m2.jpg

Edytowane przez joliska
edycja

Masz do dyspozycji 17m nawet gdyby to był sam salon bez aneksu jest bardzo mały, a ty chcesz zmieścić stół który zajmuje min 6m aneks ok 5m,narożnik ile ci zostaje................? Pomieścić się da ale nie zostaje za wiele przestrzeni.

http://static.pokazywarka.pl/i/3637897/963432/ftrtyy.jpg

Edytowane przez kinka

Nie chodzi o to aby wszystko cały czas stało w pokoju, tylko aby byłą opcja np. stworzenia powierzchni dla wspólnego obiadu raz na jakiś czas.

Znalazłem takie np. roziwązanie jak stół chowany pod blatem przykuchennym. http://www.projektowanie-wnetrz.com/grafika/zdjecia/327317948.jpg.

A narożnik, to rzeczywiście słaby pomysł. Prędzej małą sofa. Zależy mi na tym aby poznać pomysły zagospodarowania takiego pokoju, bo napewno jest jeszcze sporo rozwiązań, które mogą mnie zaskoczyć

Pozdrawiam