kluivert83 05.09.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Witam Właśnie zauważyłem że mój obecny kocioł pękł przymierzam się do wymiany. Wszelkie kalkulatory na necie pokazują że powinienem dobrać kocioł z mocą 26,7-29,5 kW. mam dom 300 m2, w czescie ocieplony w części nie Mam możliwość wymiany na piec DAKON DOR 32 o mocy 32 kWhttp://www.fuego.pl/dakon-dor32-32-kw.htmlPiec ma 11 lat ale używany był 1,5-2 sezony. Czy decydowalibyście się na ryzyko i próbowali go zainstalować czy od razu nowy. Pewnie wyliczenia wskażą że nowy ale nie bardzo mam teraz fundusze a ten piec jest za darmo z góry dziękuje za podpowiedzi i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.09.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Wkładaj ten jak będziesz miał fundusze to ociepl chałupe a potem kup o mniejszej mocy. Ja bym tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluivert83 09.09.2014 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Niestety jak piec nie pracuje kilka lat i jest w wilgotnej piwnicy to jest praktycznie cały podziurawiony Problem sam rozwiązał bo już wiem że muszę kupić nowy kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts