Piotr_Mr 02.10.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Miedzy Lt 74% a 55% roznica bedzie znaczna. Po co mierzyc? Popros o deklaracje zgodnosci na Twoje szyby i wszystko bedzie jasne Sprzedawca mogl "po ludzku" sie pomylic przy zamowieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 02.10.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 W deklaracji właściwości użytkowych nie ma podanego Lt dla szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igaluka 02.10.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 To co mnie zastanawia:1. Mam pakiet 4/18/4/18/4 Therm Triple (LE)a w broszurach Pilkington takowy nie istnieje2. W załączniku do umowy LT 70% i gn 49% szyba U 0,5. 3. W pilkington potrojna szyba Therm Triple U 0,5 ma Lt 55% Okna ładne, dobrze wykonane,montaż też super ale kurcze ta zielona poswiata wpadająca w słoneczny dzień... coś jakbym siedział w samochodzie z delikatnie przyciemnionymi szybami. Może to jakaś wadliwa partia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 02.10.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A na pewno to jest Pilkington? Vetrex kupuje też Pressglass. Na ramce dystansowej lub naklejkach na szybach powinno pisać, kto jest producentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igaluka 02.10.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 tak na ramce jest napisane Pilkington u 0,5tylko,ze oni w swojej specyfikacji nie maja ramek 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 02.10.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 front - wskoczylem w watek dopiero teraz bo mnie nie bylo dluuuuugo. Opisz co cie gryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 02.10.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 zielona poswiata to cecha szyb i nic nie zrobiszPilkington jest producentem szkla do szyb [tafli szkla z torych sklada sie potem szyby]. Pilkongton szyb nie produkuje. Roznice w opisie moga byc jak i w grubosci ramek. 16 czy 18 - nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 02.10.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Nizsze Lt moze wynikac z innego typu tafli szklanych, bardziej przezroczystych - ale to powinno byc opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igaluka 02.10.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 No dobrze ale na stronie Pilkington http://www.pilkington.com/europe/poland/polish/products/bp/bybenefit/thermalinsulation/insulighttherm/default1.htm wyraznie jest opisany pakiet 3 szybowy ( Insulight Therm Triple dokładnie taki sam jaki mam wydrukowny i naklejony na szybach) o przenikalności U=0,5 który Lt ma na poziomie 56%. Ja w umowie mam wyraznie napisane dla U=0,5 Lt 70%. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 02.10.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 tak na ramce jest napisane Pilkington u 0,5 tylko,ze oni w swojej specyfikacji nie maja ramek 18 Poproś sprzedawcę o specyfikację szyb i ich parametrów z tego zlecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igaluka 02.10.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A jesli okażę sie, że jest tak jak myslę i zawyżyli tą wartość to co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 02.10.2014 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Wówczas masz niezgodność towaru z umową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 02.10.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 .....różnica miedzy LT 70% a LT 55% jest znaczna i przy zamawianiu wzialbym to pod uwagę......Nawet jak obok siebie stoją dwie szyby o takich wartościach Lt musisz się długo wpatrywać by zauważyć różnicę. W umowie miałeś zawarty ten parametr ? te 15% ma znaczenie jak łykasz napój a nie jak na niego patrzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igaluka 02.10.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Nawet jak obok siebie stoją dwie szyby o takich wartościach Lt musisz się długo wpatrywać by zauważyć różnicę. W umowie miałeś zawarty ten parametr ? te 15% ma znaczenie jak łykasz napój a nie jak na niego patrzysz A jakbyś szedł przez pustynie i umieral z pragnienia i do wyboru sa 2 szklanki napoju a w jednej jest 15% wiecej płynu to ktora bys wybrał? Myśle, że jakas różnica w tym temacie jest. w umowie mam 70%. a z pakietu 4/18/4/18/4 gdzie u=0.5 wynika po dlugim przesledzeniu tematu, że Lt to ok55% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Mr 02.10.2014 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Nawet jak obok siebie stoją dwie szyby o takich wartościach Lt musisz się długo wpatrywać by zauważyć różnicę. W umowie miałeś zawarty ten parametr ? te 15% ma znaczenie jak łykasz napój a nie jak na niego patrzysz Każdy kolory widzi ponoć inaczej, ale wg. mnie różnica jest zauważalna bez jakiegokolwiek wpatrywania się. Lt=74% jest bezwzględnie jaśniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 27.11.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 no to mamy inne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viddizz 12.12.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Panie Piotrze,jestem zainteresowana wyliczeniem ile kosztowałby zakup i montaż okien vertex - jestem z Wrocławia, proszę o informację gdzie mogę się udać?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 15.12.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 (edytowane) igaluka a w którym salonie zamawialiście okna z vetrexu? Pytam bo wątek zielonkawych szyb z vetrexu przewijał się już przez to forum, ale to było już jakiś czas temu, od tamtej pory nikt nic nie pisał o żadnej zielonkawej poświacie. I jeszcze jedno na stronie vetrexu jak wejdziesz w charakterystykę techniczną produktu http://www.vetrex.com.pl/oferta/okna-premium/v82.html , obojętnie jakiego, wyskakuje Ci ramka ze specyfikacją ich produktów - wszystkich, począwszy od VE60 skończywszy na VR90S. W tej specyfikacji najniższy wsp. Lt = 69 i jest to dla okien VR90S, najwyższy jest oczywiście dla tych najtańszych okien VE60 = 82 wiadomo 2 szyby, także ten zakres nie schodzi poniżej 69. Natomiast jeśli chodzi o wsp. przenikania energii słonecznej g wtedy dla VE60 = 64, a dla VR90S = 45 Także coś jest nie tak, bo w żadnym oknie vetrexu nie ma Lt na poziomie 55%. Chyba, że ja tu czegoś nie rozumiem i coś poknociłam? Edytowane 15 Grudnia 2014 przez Nani edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 15.12.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Wtedy np. masz w profilu V82 Lt = 72-74% a g= 51-53%. Może ten parametr co Ty podajesz, to jest przepuszczalność energii słonecznej g, a nie Lt czyli wsp.przenikania światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 15.12.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 (edytowane) No dobrze ale na stronie Pilkington http://www.pilkington.com/europe/poland/polish/products/bp/bybenefit/thermalinsulation/insulighttherm/default1.htm wyraznie jest opisany pakiet 3 szybowy ( Insulight Therm Triple dokładnie taki sam jaki mam wydrukowny i naklejony na szybach) o przenikalności U=0,5 który Lt ma na poziomie 56%. Ja w umowie mam wyraznie napisane dla U=0,5 Lt 70%. Co Wy na to? Ciekawe spostrzezenie, w tej chwili nie mozna wejsc w specyfikacje na tej stronie, ale znalazlem cos takiego: Moze sa inne osoby posiadajace okna tej firmy ? moglibyscie sprawdzic jakie macie oznaczenia na szybach ? Edytowane 15 Grudnia 2014 przez Odysss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts