Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vetrex - okna jakie macie odczucia?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 356
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 7 months później...

Hej, mialem wykonywany test szczelnosci. Wynik n50=0,38 wiec uwazam ze rewelacja. Okna Vetrex V90, zamontowane w warstwie ocieplenia, okazaly sie ok - podczas testu nie wykazano nieszczelnosci. Chwala Vetrexowi i ekipie montażystow z Karo Bydgoszcz.

Zwyczajnie zadowolony klient :)

Edytowane przez karolek75

• 2 months później...

Witam

Miał ktoś może podobny przypadek do mego. Otóż kilka dni po montażu okien vetrex postanowiłem odkleić naklejki z ram i skrzydeł ii już przy pierwszej z nich odkryłem podłużne wgniecenie długości ponad 30cm. Głęboka rysa, jakby ktoś wbił gwoźdź i nim pociągną. Najciekawsze było to iż naklejka na tym uszkodzeniu nie była nawet naruszona, także nie można było tego zauważyć bez zerwania jej. Odpuściłem sobie dalsze zdejmowanie naklejek na następne kilka dni z obawy, że bez silnych środków uspokajających mogę tego nie wykonać. Popełniłem błąd bo nie powinienem pozwolić montować okien z tym naklejkami :( gdybym to odkrył przed montażem nie przyjął bym takiego cuda. Ale wiadomo, każda ekipa się spieszy i zapewniają, że nawet jeśli coś będzie to się to szybko naprawi woskiem. Sprzedawca był z "kredkami" woskowymi, mazakami itp ale nawet nie podjął się tej naprawy. Co teraz? Da się to jakoś naprawić w porządny sposób bez półśrodków? Czekam na kontakt od przedstawiciela firmy ale może ktoś z was miał już taki przypadek uszkodzenia i wie jak się to naprawia?

Takich rzeczy się nie naprawia. Tylko woski, ale w tej sytuacji to trudna sprawa.

Okna montuje się razem z foliami - po to są by chroniły na czas montażu. Ale właśnie z tego powodu - by nie było wątpliwości kiedy powstała rysa - ja zawsze proponuję zerwanie folii jako ostatnią czynność montażu i nigdy pod nieuszkodzoną folią takich wad nie widziałem.

Większość znanych mi z obserwacji ekip nie robi tego: raz, bo to nawet godzina pracy. Dwa - po co szukać problemów. Trzy - Inwestor chce je zostawić.

.. Dwa - po co szukać problemów. Trzy - Inwestor chce je zostawić.

Właśnie, teraz problem mam ja :( Nie chciałem zostawiać naklejek, bo i tak do wprowadzki trzeba by było je usunąć (mogą tam pozostać max. 3 miesiące) więc nie chroniłyby podczas prac. Ekipa skończyła pracę późnym wieczorem, było już ciemno. Sprzedawca pojawił się na budowie po ponad tygodniu. Czekałem na niego by razem zdjąć te felerne nakejki. Po kilku dniach od montażu i uzyskaniu zgody sprzedawcy zdjąłem je sam. Wiadomo żona, rodzina przyjeżdzają obejrzeć nowo wstawione okna i kolejny dzień widzą tylko taśmy. Różne rzeczy się zdarzają, ale nałożenie naklejki na tak wielkie uszkodzenie to chwyt poniżej pasa. Ktoś to zrobił specjalnie bym przyjął towar do montażu :(

• 1 month później...
Moich odczuć ciąg dalszy.. :( Minęło już ponad 5 tygodni, a vetrex nawet nie umówił spotkania. Dzwonię co kilka dni do firmy, która sprzedała mi ten bubel i słyszę wciąż nowe terminy. Ktoś podobno ma się kiedyś pojawić i to obejrzeć. Kiedy? a no teraz podobno pod koniec listopada...Nie ma możliwości bezpośredniego kontaktu z producentem, a sprzedawca najwidoczniej nie jest przez nich traktowany poważnie, bo nic nie wie i nic zrobić w tej sprawie konkretnego nie może. Czy tak działa profesjonalna firma? Wiodący producent w rankingach... Wygląda na to, że zostaliśmy z tym problemem sami :( Żona patrzy na okna i widzi tylko tą ogromną rysę na ramie!! Już nawet nie ujawniałem przed nią innych wad (niedopasowane okucia, odstające od skrzydła) Zapraszam osoby z Białegostoku i okolic do obejrzenia tych "cudownych" okien u mnie na budowie. Proszę o kontakt na priv. Ocenicie sami czy warto podjąć ryzyko.

zarysowane okno 1.jpg

zarysowane okno 2.jpg

Faktycznie nie wygląda to jednoznacznie i jako sprzedawca (gdybym zrywał tą folię i nie widział na niej zarysowania) to drążyłbym temat w fabryce z powodu iście ludzkiej przyzwoitości.

Fabryka być możę wychodzi tu z założenia, że wada jest oczywista (w sensie powstała po odbiorze towaru przez sprzedawcę) i to on odpowiada, ale dziwie się, że nie możesz porozmawiać z fabryką- ja w pilnych sprawach omijam firmy w których kupuję towary i "męczę" bezpośrednio producentów, bo mam świadomość, że serwisy u nas nie działają błyskawicznie.

Z tego co wiem to w Vetrexie jeden z serwisantów miał jakieś problemy zdrowotne i był ponad miesiąc nieobecny w pracy.

Nazbierało się trochę reklamacji przez ten czas i po prostu się nie wyrabiają teraz.

Radziłbym uzbroić się w cierpliwość. Na pewno reklamacja będzie pozytywnie rozpatrzona.

Moich odczuć ciąg dalszy.. :( Minęło już ponad 5 tygodni, a vetrex nawet nie umówił spotkania. Dzwonię co kilka dni do firmy, która sprzedała mi ten bubel i słyszę wciąż nowe terminy. Ktoś podobno ma się kiedyś pojawić i to obejrzeć. Kiedy? a no teraz podobno pod koniec listopada...Nie ma możliwości bezpośredniego kontaktu z producentem, a sprzedawca najwidoczniej nie jest przez nich traktowany poważnie, bo nic nie wie i nic zrobić w tej sprawie konkretnego nie może. Czy tak działa profesjonalna firma? Wiodący producent w rankingach... Wygląda na to, że zostaliśmy z tym problemem sami :( Żona patrzy na okna i widzi tylko tą ogromną rysę na ramie!! Już nawet nie ujawniałem przed nią innych wad (niedopasowane okucia, odstające od skrzydła) Zapraszam osoby z Białegostoku i okolic do obejrzenia tych "cudownych" okien u mnie na budowie. Proszę o kontakt na priv. Ocenicie sami czy warto podjąć ryzyko.

Szanowny Kliencie,

jest nam niezmiernie przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Chcielibyśmy ją wyjaśnić, dlatego uprzejmie prosimy o kontakt pod numer 58 692 24 00. Połączymy Pana z Biurem Obsługi Klienta i dołożymy wszelkich starań, aby jak najszybciej znaleźć rozwiązanie.

Z poważaniem,

Marcin Michalski, Kierownik Biura Obsługi Klienta i Wsparcia Technicznego, Vetrex.

Mam pytanko:

Nie mam na magazynie ani jednego okna VETREXU i nie mogę tego sprawdzić samemu. Gdzie znajdują się otwory odpowietrzające zewnętrzną komorę profili w oknach VETREXU? Jeśli dobrze pamiętam to na bocznych (przyściennych) powierzchniach profili. ale czy wykonuje VETREX również takie otwory w dolnym ramiaku? A już szczególnie czy otwory takie są wykonywane w oknach balkonowych?

Mam pytanko:

Nie mam na magazynie ani jednego okna VETREXU i nie mogę tego sprawdzić samemu. Gdzie znajdują się otwory odpowietrzające zewnętrzną komorę profili w oknach VETREXU? Jeśli dobrze pamiętam to na bocznych (przyściennych) powierzchniach profili. ale czy wykonuje VETREX również takie otwory w dolnym ramiaku? A już szczególnie czy otwory takie są wykonywane w oknach balkonowych?

Szanowny Forumowiczu,

otwory odpowietrzające komorę profili w oknach Vetrex rzeczywiście znajdują się na zewnętrznej bocznej powierzchni górnej części ram okiennych oraz w dolnej części ramy - wewnątrz okna powyżej otworów odwodnieniowych w przyldze. Taka sama zasada dotyczy okien balkonowych.

Pozdrawiamy,

Vetrex.