makar42 07.09.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Proszę o poradę - przewód tłoczny (PE 25) pompy głębinowej mam połączony "na sztywno" z ułożoną w ziemi rurą. która doprowadzona jest do piwnicy. Drgania pracującej pompy membranowej są słyszane w budynku. Chciałbym zastosować na połączeniu rury tłocznej PE z rurą w ziemi element tłumiący. Znalazłem jedynie karbowane złączki do rur PCV instalacji elektrycznej, ale te z pewnością nie są elementami ciśnieniowymi. Czy ma ktoś pomysł, jak to rozwiązać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 08.09.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Wąż antywibracyjny Google pokaże Ci obrazek. 1 cal są bardzo popularne. Nie, nie wiem, czy to wystarczy, ale do tego to służy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makar42 08.09.2014 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Super! O to mi właśnie chodziło. Dziękuję za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 08.09.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Ależ proszę. A jak zamontujesz, to podziel się wieścią, czy rozwiązało problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makar42 12.09.2014 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Zainstalowałem rzeczony wąż antywibracyjny i jest radykalna poprawa. Pozostał jedynie cichy pomruk słyszalny w bezpośredniej bliskości zbiornika hydroforowego, spowodowany - jak sądzę - drganiami samego słupa wody a nie rurami. Zamykam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts