Tomaszs131 24.09.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Jedna ale za to spora wada pianki palność ... W moim domu pianka poliuretanowa jest w ścianach 3 warstwowych i się sprawdza , dobrze izoluje , poddasze ocieplone wełną mineralna niestety przy silnych wiatrach szybko stygnie. Zgadzam sie. Mam nadzieje, ze moje czujki dymu na strychu w pore zawyja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 24.09.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Jak się zacznie jarać to czy tam będzie piana czy styro czy wełna to już będzie po ptokach. Jedynie tyle że przy wełnie będziesz miał ze 2 minuty więcej czasu na sperniczanie gdzie pieprz rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 24.09.2014 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 (edytowane) ja pierniczę co wy amatorzy za bzdety wypisujecie ad1. pianki są różne różniste, są wysoko-łatwopalne oraz specjalne do budownictwa z obligatoryjnymi dodatkami p-poż które są trudno palne albo samo-gasnące, polecam sprawdzić osobiście w certyfikacie który konkretnie rodzaj macie w dachuad2. szybkość rozprzestrzeniania się pożaru zależy od tempa dopływy tlenu, czyli bezpośrednio od szczelności konstrukcji, jak ktoś zrobił sobie próbę i ma czarno na białym potwierdzone w praktyce że domek jest szczelny >0,6 wymian na 1h dla 50Pa to pożar nie wyjdzie poza żarzenie i ma dużo czasu na ucieczkęad3. szczelność >0,6 wymian na 1h dla 50Pa można uzyskać przeróżnymi metodami, bez grama pianki np chowając wełnę za metalizowaną folią klejoną taśmąad4. tu na forum jest opisany taki właśnie przypadek z życia wziętyad5. na koniec w liczbach wymiernych proszę o sprecyzowanie ile konkretnie to jest coraz więcej tych natrysków, bo ja uczestniczyłem w kilkunastu dyskusjach i każdy kto potrafił używać kalkulatora to w 5 min nabierał głębokiego dystansu jak policzył sobie wyjątkowo wysoką stopę zwrotu PS poniżej zdjęcie jak 6-cio latki w przedszkolu gaszą świeczkę odcinając jej tlen, polecam wrócić myślami do własnego dzieciństwa i się zastanowić ile humanista może zgubić wiedzy ogólnej w dorosłym życiuhttp://4.bp.blogspot.com/-K98Hf7uP7Is/Uycx4_FtniI/AAAAAAAAAMM/_xjY1GQVzuM/s1600/WP_20140317_008.jpg Edytowane 24 Września 2014 przez mxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts