MoniR 08.09.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Chcę kupić zmywarkę do zabudowy 60 cm, panel ukryty, szuflada na sztućce, cenowo 2500-3000zł. W sklepach sieciowych sprzedawcy zachwalają Boscha. Ale mnie spodobał się jeden z modeli AEG, miał fajne rozwiązania w szufladach np. silikonowe uchwyty zabezpieczenia na nóżki od kieliszków, w Boschu plastik.Jakie są wasze opinie o zmywarkach AEG?, czy ktoś użytkuje model F78702VIOP (A**)?, albo F 99705VI1P(A***) -choć ten, to już jak dla mnie za drogi bo ok.4 600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 08.09.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Chcę kupić zmywarkę do zabudowy 60 cm, panel ukryty, szuflada na sztućce, cenowo 2500-3000zł. W sklepach sieciowych sprzedawcy zachwalają Boscha. Ale mnie spodobał się jeden z modeli AEG, miał fajne rozwiązania w szufladach np. silikonowe uchwyty zabezpieczenia na nóżki od kieliszków, w Boschu plastik. Jakie są wasze opinie o zmywarkach AEG?, czy ktoś użytkuje model F78702VIOP (A**)?, albo F 99705VI1P(A***) -choć ten, to już jak dla mnie za drogi bo ok.4 600zł. 1. Jest już wątek o zmywarkach. Po co stworzyłaś nowy? 2. Te zmywarki są bardzo dobre i można śmiało brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 08.09.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 mam AEG ale lodówkę (górna półka) i tak średnio jestem zadowolony. W ciągu 3 lat - naprawa, wymiana panelu z blachy nierdzewki(zardzewiał ),szufladka pękła ( a obchodzimy się delikatnie). Może pralki mają lepszą trwałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniR 08.09.2014 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 1. Jest już wątek o zmywarkach. Po co stworzyłaś nowy? . Nie znalazłam odrębnego wątku o zmywarkach - konkretnie AEG. Chcę poznać opinie użytkowników o wskazanych przeze mnie modelach i jak wypadają w porównaniu z "ogólnie królującym" Boschem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 09.09.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Nie znalazłam odrębnego wątku o zmywarkach - konkretnie AEG. Chcę poznać opinie użytkowników o wskazanych przeze mnie modelach i jak wypadają w porównaniu z "ogólnie królującym" Boschem. Jest wątek o zmywarkach i tam można poczytać opinie o różnych markach. Mniejsza o to. Bosch jest "ogólnie królujący" bo nadal większość klientów ma wbite do łba że Bosch jest niemiecki a wszystko co niemieckie jest lepsze... Więc i sprzedawcy jest go łatwo polecić bo mówi to co klient chce usłyszeć. O tym nawet nie mam ochoty debatować. Prawda jest taka że przy BSH dopłaca się ewidentnie do marki. Z drugiej strony celujesz w wysoką półkę cenową i w dużej mierze cokolwiek wybierzesz spośród czołowych firm będzie dobre. Każdy z nich ma jakieś indywidualne cechy i patenty ale mianownik jest ten sam - wysoka jakość zmywania i takie rozważania to dzielenie włosa na czworo. BSH ma Zeolith - minerał wspomagający suszenie. AEG to lepiej wykonany i doposażony Electrolux, bo to to samo konsorcjum, te same rozwiązania itd. Soft Spikes na które zwróciłaś uwagę są faktycznie praktyczne a do tego dochodzą jeszcze ramiona ProClean / RealLife. Whirlpool mógłby Cię również zaskoczyć - dodatkowe dysze PowerClean czy suszenie PowerDry... Itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniR 09.09.2014 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 AEG to lepiej wykonany i doposażony Electrolux, bo to to samo konsorcjum, te same rozwiązania itd. Soft Spikes na które zwróciłaś uwagę są faktycznie praktyczne a do tego dochodzą jeszcze ramiona ProClean / RealLife. Whirlpool mógłby Cię również zaskoczyć - dodatkowe dysze PowerClean czy suszenie PowerDry... Itd Dzięki za rzeczową odpowiedź. Widzę, że masz wiedzę, więc może będziesz mi w stanie odpowiedzieć. A mianowicie w Media Markt oferują zmywarkę AEG model F 88702VIOP i F 78702VIOP (ten 100 zł droższy), obie mają takie same programy, parametry techniczne, na oko identyczne, a na oficjalnej stronie AEG (polskiej) jest tylko model 78702VIOP. Czy więc ten F88.... to produkcja na Media i Saturna, czym się różnią? -krajem wyprodukowania, jakiś detal w szczegółach technicznych, jakościowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 09.09.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Dzięki za rzeczową odpowiedź. Widzę, że masz wiedzę, więc może będziesz mi w stanie odpowiedzieć. A mianowicie w Media Markt oferują zmywarkę AEG model F 88702VIOP i F 78702VIOP (ten 100 zł droższy), obie mają takie same programy, parametry techniczne, na oko identyczne, a na oficjalnej stronie AEG (polskiej) jest tylko model 78702VIOP. Czy więc ten F88.... to produkcja na Media i Saturna, czym się różnią? -krajem wyprodukowania, jakiś detal w szczegółach technicznych, jakościowych?? Mają różne programy i różnią się panelami sterującymi. 88702 ma panel sensorowy a 78702 ma przyciski 78702 ma program / tryb nocny 39dB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniR 11.09.2014 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Dzięki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniR 11.09.2014 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą : Bosch w opisie swoich zmywarek chwali się blachą chroniącą blat przed parą. Problem wydostającej się pary przewinął się na forum o zmywarkach, tylko już nie pamiętam dokładnie którego modelu to dotyczyło (albo któryś Elektrolux, albo Whirpool). Czy wiesz może, czy taka chroniąca blacha występuje też w AEG F 78702...? Jest to dla mnie istotne, bo oprócz blatu laminat też będzie miedzy szafkami zamiast tradycyjnych płytek ceramicznych, więc nadmiar wilgoci nie wskazany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 12.09.2014 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą : Bosch w opisie swoich zmywarek chwali się blachą chroniącą blat przed parą. Problem wydostającej się pary przewinął się na forum o zmywarkach, tylko już nie pamiętam dokładnie którego modelu to dotyczyło (albo któryś Elektrolux, albo Whirpool). Czy wiesz może, czy taka chroniąca blacha występuje też w AEG F 78702...? Jest to dla mnie istotne, bo oprócz blatu laminat też będzie miedzy szafkami zamiast tradycyjnych płytek ceramicznych, więc nadmiar wilgoci nie wskazany! Generalnie każda zmywarka powyżej pewnego pułapu ma jakieś rozwiązanie zabezpieczające - Bosch to dodatkowo podkreśla bo nie ma się czym innym pochwalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniR 12.09.2014 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Generalnie każda zmywarka powyżej pewnego pułapu ma jakieś rozwiązanie zabezpieczające . Oki. Czyli co radzisz AEG 78...czy Boch 59U10EU, półka podobna a jednak kupić trzeba jedną Słabe i najmocniejsze atuty tych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 15.09.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Do mnie bardziej przemawia AEG - poza tym - odpukać - mają tańszy serwis pogwarancyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts