Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmywarka AEG

MoniR

Recommended Posts

Chcę kupić zmywarkę do zabudowy 60 cm, panel ukryty, szuflada na sztućce, cenowo 2500-3000zł. W sklepach sieciowych sprzedawcy zachwalają Boscha. Ale mnie spodobał się jeden z modeli AEG, miał fajne rozwiązania w szufladach np. silikonowe uchwyty zabezpieczenia na nóżki od kieliszków, w Boschu plastik.

Jakie są wasze opinie o zmywarkach AEG?, czy ktoś użytkuje model F78702VIOP (A**)?, albo F 99705VI1P(A***) -choć ten, to już jak dla mnie za drogi bo ok.4 600zł.

Chcę kupić zmywarkę do zabudowy 60 cm, panel ukryty, szuflada na sztućce, cenowo 2500-3000zł. W sklepach sieciowych sprzedawcy zachwalają Boscha. Ale mnie spodobał się jeden z modeli AEG, miał fajne rozwiązania w szufladach np. silikonowe uchwyty zabezpieczenia na nóżki od kieliszków, w Boschu plastik.

Jakie są wasze opinie o zmywarkach AEG?, czy ktoś użytkuje model F78702VIOP (A**)?, albo F 99705VI1P(A***) -choć ten, to już jak dla mnie za drogi bo ok.4 600zł.

1. Jest już wątek o zmywarkach. Po co stworzyłaś nowy?

2. Te zmywarki są bardzo dobre i można śmiało brać.

Nie znalazłam odrębnego wątku o zmywarkach - konkretnie AEG. Chcę poznać opinie użytkowników o wskazanych przeze mnie modelach i jak wypadają w porównaniu z "ogólnie królującym" Boschem.

Jest wątek o zmywarkach i tam można poczytać opinie o różnych markach. Mniejsza o to. Bosch jest "ogólnie królujący" bo nadal większość klientów ma wbite do łba że Bosch jest niemiecki a wszystko co niemieckie jest lepsze... Więc i sprzedawcy jest go łatwo polecić bo mówi to co klient chce usłyszeć. O tym nawet nie mam ochoty debatować. Prawda jest taka że przy BSH dopłaca się ewidentnie do marki. Z drugiej strony celujesz w wysoką półkę cenową i w dużej mierze cokolwiek wybierzesz spośród czołowych firm będzie dobre. Każdy z nich ma jakieś indywidualne cechy i patenty ale mianownik jest ten sam - wysoka jakość zmywania i takie rozważania to dzielenie włosa na czworo. BSH ma Zeolith - minerał wspomagający suszenie. AEG to lepiej wykonany i doposażony Electrolux, bo to to samo konsorcjum, te same rozwiązania itd. Soft Spikes na które zwróciłaś uwagę są faktycznie praktyczne a do tego dochodzą jeszcze ramiona ProClean / RealLife. Whirlpool mógłby Cię również zaskoczyć - dodatkowe dysze PowerClean czy suszenie PowerDry... Itd

AEG to lepiej wykonany i doposażony Electrolux, bo to to samo konsorcjum, te same rozwiązania itd. Soft Spikes na które zwróciłaś uwagę są faktycznie praktyczne a do tego dochodzą jeszcze ramiona ProClean / RealLife. Whirlpool mógłby Cię również zaskoczyć - dodatkowe dysze PowerClean czy suszenie PowerDry... Itd

Dzięki za rzeczową odpowiedź. Widzę, że masz wiedzę, więc może będziesz mi w stanie odpowiedzieć. A mianowicie w Media Markt oferują zmywarkę AEG model F 88702VIOP i F 78702VIOP (ten 100 zł droższy), obie mają takie same programy, parametry techniczne, na oko identyczne, a na oficjalnej stronie AEG (polskiej) jest tylko model 78702VIOP. Czy więc ten F88.... to produkcja na Media i Saturna, czym się różnią? -krajem wyprodukowania, jakiś detal w szczegółach technicznych, jakościowych??

Dzięki za rzeczową odpowiedź. Widzę, że masz wiedzę, więc może będziesz mi w stanie odpowiedzieć. A mianowicie w Media Markt oferują zmywarkę AEG model F 88702VIOP i F 78702VIOP (ten 100 zł droższy), obie mają takie same programy, parametry techniczne, na oko identyczne, a na oficjalnej stronie AEG (polskiej) jest tylko model 78702VIOP. Czy więc ten F88.... to produkcja na Media i Saturna, czym się różnią? -krajem wyprodukowania, jakiś detal w szczegółach technicznych, jakościowych??

Mają różne programy i różnią się panelami sterującymi.

88702 ma panel sensorowy a 78702 ma przyciski

78702 ma program / tryb nocny 39dB

Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą : Bosch w opisie swoich zmywarek chwali się blachą chroniącą blat przed parą. Problem wydostającej się pary przewinął się na forum o zmywarkach, tylko już nie pamiętam dokładnie którego modelu to dotyczyło (albo któryś Elektrolux, albo Whirpool). Czy wiesz może, czy taka chroniąca blacha występuje też w AEG F 78702...? Jest to dla mnie istotne, bo oprócz blatu laminat też będzie miedzy szafkami zamiast tradycyjnych płytek ceramicznych, więc nadmiar wilgoci nie wskazany!:)

Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą : Bosch w opisie swoich zmywarek chwali się blachą chroniącą blat przed parą. Problem wydostającej się pary przewinął się na forum o zmywarkach, tylko już nie pamiętam dokładnie którego modelu to dotyczyło (albo któryś Elektrolux, albo Whirpool). Czy wiesz może, czy taka chroniąca blacha występuje też w AEG F 78702...? Jest to dla mnie istotne, bo oprócz blatu laminat też będzie miedzy szafkami zamiast tradycyjnych płytek ceramicznych, więc nadmiar wilgoci nie wskazany!:)

Generalnie każda zmywarka powyżej pewnego pułapu ma jakieś rozwiązanie zabezpieczające - Bosch to dodatkowo podkreśla bo nie ma się czym innym pochwalić...