KaWu 09.09.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Dzień dobry Państwu Totalnie nie wiem gdzie mam umieścić ten watek... mam nadzieję, że trafiłam. Mam taki problem. Nie mam pojęcia, jaka jest wytrzymałość paneli na obciążenie? Mam panele Krono Original, klasa AC5, 10mm, i zastanawiam się czy mogę umieścić na nich schody atrium dixi plus, których waga jest ok 200 kg? Czy ktoś z Państwa zna odpowiedź na takie pytanie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.09.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Dzień dobry Państwu Totalnie nie wiem gdzie mam umieścić ten watek... mam nadzieję, że trafiłam. Mam taki problem. Nie mam pojęcia, jaka jest wytrzymałość paneli na obciążenie? Mam panele Krono Original, klasa AC5, 10mm, i zastanawiam się czy mogę umieścić na nich schody atrium dixi plus, których waga jest ok 200 kg? Czy ktoś z Państwa zna odpowiedź na takie pytanie? Pozdrawiam Nie wygląda na trudność w ocenie, że nie będzie problemu z montażem takich schodów, główne obciążenie w ich konstrukcji będzie rozkładało się nie tylko na nacisk ale i na ścinanie, a dodatkowo na podpory zamontowane w ścianie. Martwił bym się natomiast tym co jest pod panelami- jaka posadzka, z czego wykonana i czy czasami nie ma tam instalacji.( do tej powierzchni będą mocowane schody, panel będzie tylko podkładką) Dobrze wykonany montaż nie powinien przyspożyć żadnych problemów, ani uciążliwości korzystania z tego typu konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaWu 09.09.2014 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Dzień dobry,Czyli nie powinno być problemu z wyginaniem, pękaniem paneli? Bo schody są już zamocowane od kilku miesięcy i nie ma problemu. Podłoga była drewniana, nierówne deski, więc położona została płyta osb 18mm. Na to chcemy położyć panele, ale boimy się że z biegiem czasu obciążenie spowoduje wyginanie, czy łamanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.09.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 ......ale boimy się że z biegiem czasu obciążenie spowoduje wyginanie, czy łamanie. Na pewno nie będzie pękać, natomiast takie schody będzie "słychać" będzie bardzo słyszalne kogoś kto po nich schodzi przy takim sposobie łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts