Kateri 05.10.2014 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Zlewozmywak we wnęce? Jesteś pewna? Wydaje mi się, że nie powinno to przeszkadzać w korzystaniu z niego. A czemu we wnęce jest źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 05.10.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Bo ciasno, sprawdź jakie masz możliwości ruchu w takiej wnęce, łokcie sobie poobijaszzastanawia mnie tez zabudowa pod oknem, jeśli dobrze czytam pierwszy szkic, to parapet masz nisko, niżej niż standardowa wysokość szafek kuchennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kateri 05.10.2014 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Bo ciasno, sprawdź jakie masz możliwości ruchu w takiej wnęce, łokcie sobie poobijasz zastanawia mnie tez zabudowa pod oknem, jeśli dobrze czytam pierwszy szkic, to parapet masz nisko, niżej niż standardowa wysokość szafek kuchennych Jak się przymierzałam do tego miejsca to wydawało mi się, że łokcie zostają poza wnęką.. ale sprawdzę jeszcze raz.. Parapet jest na wys ok 75 cm, ale zastępując go blatem górna krawędź blatu będzie na wys. 82-83 cm. To wystarczająco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 06.10.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 patrząc na Twój rozkład sprzętów wolałabym lodówkę dać do wnęki, w miejsce lodówki kuchenkę a tam gdzie kuchenka dać zlewozmywak, bo:- wysokość blatów zależna jesto wzrostu, przyjmuje się około 85 cm, prz czym im osoba wyższa, tym blat powinien być wyżej, ale przyjmuje się, że blat z kuchenką może być niżej więc ewentualnie możesz dać blat pod oknem niżej, tak żebyś jeszcze bez problemu otworzyła okno- przeciągnięcie gazu o 2m to nie jest wielki problem, a dzięki temu masz lepszy układ kuchni,- zlewozmywak masz w normlanym, wygodnym miejscu, z dostępem światła, z możliwością odłożenia umytej szklanki na ociekaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kateri 06.10.2014 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Układ który proponujesz jest duzo lepszy od mojego, ale nie myslałam o przsuwaniu gazu ze względu na to, że mówiono mi, że płyta musi być min. 50 cm od okna. Chyba, że chodzi od odległość naprzeciwko okna, a z boku może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 06.10.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 (edytowane) odległość jest wymagana, nie wiem ile dokładnie masz do okna patrząc na ogólny rzut mieszkania wydaje mi się, że jeśli postawisz ściankę odzielającą kuchnię zaraz za drzwiami balkonowymi, to odległości zachowasz można rozważyć jeszcze zastosowanie płyty z dwoma lub trzema palnikami, może udałoby się wówczas zmieścić wszystko w obecnym obrysie kuchni, choć ja bym ją powiększyła, nieznacznie, o około 30cm w stronę pokoju, zyskujesz w ten sposób większą wnękę koło lodówki i można tam dać wysoką szafkę, a od strony pokoju 30cm półki na książki i tv chciaż jak na to patrzę, to po powiększeniu kuchni wnęka będzie miała 1m, czyli zlewozmywak się już teretyczne zmieści , choć ja wolałaby go mieć w miejscu jaśniejszym Poza tym w Twoim ustawieniu kuchenkę chyba masz bliżej niż 50cm? Edytowane 14 Października 2014 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciusiek 14.10.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 a może kuchenka wbudowana w szafkę kuchenną? ewentualnie lodówka w przedpokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts