polkau 09.09.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Witam, muszę wykonać przelew mojemu koledze, który mieszka w Niemczech. Jest to kwota ok 1,5 tys. zł. Zalezy nam na czasie- najlepiej jakby przelew doszedł jeszcze tego samego dnia. Możecie polecić jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 09.09.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Droższa opcja ale kasę będziesz miała w 15 min to western unionTańsza opcja kasa będzie w ciągu kilku godzin to easysend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polkau 10.09.2014 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Myślałam, że easysend działa tylko do Anglii lub z Anglii. Mogę z niego skorzystac przy przelewie do Niemiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 10.09.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Tak, wtedy taki przelew zlecasz przez telefon. Tzn dzwonisz do nich - oni Ci na maila wysyłają info potrzebne do zrealizowania przelewu (a dokumenty elektroniczne mają taką samą wartość jak te papierowe. Jeżeli kwota jest trochę większa, to możesz również negocjować kurs wymiany z pln na euro. Koszta przelewu są takie same jak w przypadku do uk - czyli do 2k zł koszt przelewu to 19 zł od 2k zł do 5 k zł to 9 zł a powyżej 5k zł przelew jest za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polkau 11.09.2014 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Już do nich zadzwoniłam. Zaproponowali mi dobry kurs, więc założyłam konto. Musiałam tylko potwierdzić swoją tożsamość wysyłając skan dowodu. Jeszcze dziś zrobię przelew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_t 16.09.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 A jakieś przelewy bankowe między kontami po prostu? To chyba jest najprostszy sposób, tylko trzeba mieć konto walutowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grudge 17.09.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Przy koncie walutowym w Euro (w t-mobile zakładasz bez problemu jeśli już masz zwykły ROR) spokojnie można przesyłać pieniądze tanimi przelewami w UE tzw. SEPA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitar34 02.10.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A jakieś przelewy bankowe między kontami po prostu? To chyba jest najprostszy sposób, tylko trzeba mieć konto walutowe. Teoretycznie można by było - i pewnie jest jakaś grupa ludzi która w ten sposób przelewa pieniądze. Ale jest to zwykle drogie i kurs wymiany w przypadku gdy nie mamy konta walutowego jest wyższy niż np w kantorze. Też zdarzało mi się przelewać przez easysend tyle tylko, że do UK. Porównując u nich kurs i w kantorze różnica jest śladowa. Poza tym pieniądze dochodzą tego samego dnia, a w przypadku przelewu bankowego zwykle trwa to minimum 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynkuj 11.10.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Teoretycznie można by było - i pewnie jest jakaś grupa ludzi która w ten sposób przelewa pieniądze. Ale jest to zwykle drogie i kurs wymiany w przypadku gdy nie mamy konta walutowego jest wyższy niż np w kantorze. Też zdarzało mi się przelewać przez easysend tyle tylko, że do UK. Porównując u nich kurs i w kantorze różnica jest śladowa. Poza tym pieniądze dochodzą tego samego dnia, a w przypadku przelewu bankowego zwykle trwa to minimum 3 dni. A może pamiętasz jakie koszta są pobierane przez Easysend? bo jestem ciekaw:) w banku powiedzieli mi że taki przelew będzie kosztował około 100zł to podziękowałem... szukam jakiejś innej bezpiecznej oraz taniej opcji. Edytowane 15 Października 2014 przez tynkuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitar34 14.10.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Koszta są takie same jak w przypadku transferu z Polski do UK. Koszta przelewu są takie same jak w przypadku do uk - czyli do 2k zł koszt przelewu to 19 zł od 2k zł do 5 k zł to 9 zł a powyżej 5k zł przelew jest za free. Przelew realizujesz telefonicznie - czyli dzwonisz do nich, a oni dalej Cię pokierują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynkuj 15.10.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Pitar34 dzięki za odpowiedź, spróbuję przelać przez Easysend. Później napiszę jak mi poszło z tym transferem. Jak ktoś ma jeszcze jakieś opinie i komentarze to piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grudge 17.10.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Ja chyba założę sobie konto Euro w T-mobile. SEPA to chyba najlepszy sposób aby ominąć wszelkie drakońskie prowizje. A jak ktoś będzie robił to często to tylko będzie na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynkuj 19.10.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Zdecydowałem się i przelałem przez Easysend. Powiem Wam szczerze to jestem bardzo zaskoczony profesjonalnością takich transferów. Przelew dotarł na czas nie mam żadnych zastrzeżeń na prawdę chyba będę często korzystał z ich oferty i pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 22.10.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ja polece SkrillMoneybookers.Niska prowizja i ksiegowanie w czasie rzeczywistym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_t 02.12.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Teoretycznie można by było - i pewnie jest jakaś grupa ludzi która w ten sposób przelewa pieniądze. Ale jest to zwykle drogie i kurs wymiany w przypadku gdy nie mamy konta walutowego jest wyższy niż np w kantorze. Też zdarzało mi się przelewać przez easysend tyle tylko, że do UK. Porównując u nich kurs i w kantorze różnica jest śladowa. Poza tym pieniądze dochodzą tego samego dnia, a w przypadku przelewu bankowego zwykle trwa to minimum 3 dni. OK, nie wiedziałam że to drożej wychodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havan2002 07.12.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Zwykłym przelewem, bank sam wszystko przeliczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwan 04.03.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Chcę szybko i bezpiecznie przelać pieniądze, znalazłem tą stronę http://fincer.pl/forum/transfergo stronie, ale nie wiem czy to do końca bezpieczne, proszę podzielcie się swoją wiedzą, doświadczeniami?? Jestem laikiem w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biorv 31.03.2020 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Są różne firmy, najlepiej korzystać z takich, które mają licencje knfu. Mój znajomy skorzystał z tzw. "no name" i do dzisiaj nie może odzyskać pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.04.2020 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Są różne firmy, najlepiej korzystać z takich, które mają licencje knfu. Mój znajomy skorzystał z tzw. "no name" i do dzisiaj nie może odzyskać pieniędzy. Komu to tłumaczysz? 4 lata po fakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts