Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, długo tu zaglądałam aż w końcu postanowiłam przestać być tylko bierną uczestniczką forum :) Od jakiegoś czasu szukamy z moim narzeczonym wymarzonego domu. Ponieważ nie mamy czasu na budowe bo przebywamy za granicą (Holandia), postanowiliśmy kupić już gotowy domek. Tydzień temu znaleźliśmy idealne gniazdko. Zostało tylko kilka formalności i będzie nasz :) Jak tylko stanęłam przed domem to wiedziałam już że jest to nasze miejsce na świecie. Zakochałam sie w nim od pierwszego wejrzenia :)

Dom ma 116m2, jest to dom parterowy ale jest możliwość adaptacji poddasza co pewnie kiedyś zrobimy gdy powiększy nam się rodzinka. Narazie nam w zupelnośći wystarczy. Są to 3 sypialnie, duży salon z aneksem kuchennym, duża łazienka, łazienka dla gosci, wiatrołap, przedpokój, pralnia. Działka ma 2500m2. jest też garaż polączony z budynkiem gospodarczym. Na końcu działki jest piękny stary sad z drzewami owocowymi.

Wnętrze jest już wykończone, całosć jest utrzymana w stylu nowoczesnym, czarno białych barwach. Jest to świetna podstawa do mojej wizji naszego idealnego domu. Remont będzie malutki ale duzo serca bede musiała włożyć w dodatki i meble. Kuchnia jest już zrobiona i nic nie będe zmieniała bo bardzo mi się podoba. Łazienki też są wykonczone. Do urządzenia będe miała salon, sypialnie i pewnie niedługo pokój dla maleństwa :)

Na bierząco będe umieszczała zdjęcia inspiracji a tekże tego jak zmienia się nasz domek :)

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj.

Jesli chcesz dodac zdjecia z telefonu, to byc moze sa zbyt duze. Radze sobie z tym tak, ze robie printscreeny poszczegolnych zdjec i one maja zamiast 3 MB ok 50 kB. Do jednej odpowiedzi mozesz dodac maksymalnie 5 zdjec poprzez ikone dodaj obraz ;)

czekamy na fotki zatem ;)

Możesz dodać fotki przez fotosik.pl-musisz założyć konto, załadować zdjęcie a później pobrać kod na forum - skopiować link i wkleić tutaj w wiadomości - wówczas zdjęcia wyświetla się w pełnym rozmiarze.

z fotosikiem mam ten sam problem, jakis błąd mi wyskakuje ;/ Pozostaje mi dodawać zdjecia przez telefon :) Dziękuje :)

Witaj.

Jesli chcesz dodac zdjecia z telefonu, to byc moze sa zbyt duze. Radze sobie z tym tak, ze robie printscreeny poszczegolnych zdjec i one maja zamiast 3 MB ok 50 kB. Do jednej odpowiedzi mozesz dodac maksymalnie 5 zdjec poprzez ikone dodaj obraz ;)

czekamy na fotki zatem ;)

dzięki za podpowiedz, w ten sposób moge wstawić zdjęcia :)

Bardzo fajny dom, prosty. Wnętrza, jak na dom używany, są piękne. Wiadomo, ze brakuje w nich Was ale na tej pięknej bazie z pewnością uda się Wam oddać charakter i osobowość Waszej rodziny.

Mnie sie się najbardziej podoba pomysł w salonie - za kanapa jest na ścianie błyszcząca czarna powierzchnia.

Ciekawa jestem Waszych pomysłów i jak finalnie one wyjdą. Czekam zatem na wszystko co będziesz tu zamieszczać ;)

Bede zaglądać i Cię wspierać w razie potrzeby ;)

Świetna baza, ale wnętrze trzeba ocieplić, brakuje w nim drewna.

Dzieki :) Drewno jest w sypialniach na podłogach. Chciałabym wkomponować kilka starych mebli ponieważ podoba mi sie takie połączenie - nowoczesne wnętrze połączone z starymi, klasycznymi akcentami. Napewno będzie to jakaś komoda i stary, duży fotel. W jadalni myślę nad dużym drewnianym, czarnym stołem i chciałabym kilka wzorów tapicerowanych krzeseł, najlepiej każde inne:) Ale zobaczymy czy się to uda. Musze sie przejść na wystawki póki jeszcze jestem w holandii :)

Bardzo fajny dom, prosty. Wnętrza, jak na dom używany, są piękne. Wiadomo, ze brakuje w nich Was ale na tej pięknej bazie z pewnością uda się Wam oddać charakter i osobowość Waszej rodziny.

Mnie sie się najbardziej podoba pomysł w salonie - za kanapa jest na ścianie błyszcząca czarna powierzchnia.

Ciekawa jestem Waszych pomysłów i jak finalnie one wyjdą. Czekam zatem na wszystko co będziesz tu zamieszczać ;)

Bede zaglądać i Cię wspierać w razie potrzeby ;)

No właśnie, dobrze to ujęłaś, brakuje tu nas :) Na szczęscie Narzeczony ma taki sam gust jak ja i dostalam pozwolenie że moge robić co chce :) Też mi się podoba ten lakobel na ścianie, dodatkowo jest on podświetlany od gory ledami. W sypialni też jest na całej scianie czarny lakobel, za łóżkiem.

Jak tylko ogarnę problem z zdjeciami na komputerze to zacznę dodawać inspiracje bo mam ich naprawde dużo, nie wiem jak ja sie zdecyduje :bash: Dlatego potrzebuję waszej pomocy :)

Zdjecia naszych łazienek, sa mało wyraźne ale jak bylismy ostatnio w polsce to nie zrobilam. Malo bedziemy w nich zmieniac bo podobaja nam sie, chcialabym wanne tez ale wiazalo by sie to z przerabianiem calej lazienki a fundusze nam na to nie pozwola. Lazienka dla gosci jest bardzo Ciemna, zawsze chcialam biala lazienke ale te ciemne płytki nawet mi sie podobaja ;) Zaszaleje z dodatkami i bedzie ok. Mam zamiar powiesic z nich duzo srebrnych ramek z fajnymi obrazkami a w duzej lazience chcialabym fajny, stylizowany fotel ;) musze tez pomyslec nad jakimis fajnymi roletami w okno ;)

image.jpgimage.jpg

A to zdjecia sypialni, jestem zachwycona duzym oknem tarasowym ;) chce znalesc jakas fajba fapete na sciane na przeciwko łozka. Jest tam tez duza biala szafa pod zabudowe. Musze jakos tam zmiescic tez toaletke. Mamy w domu jeszcze dwie inne sypialnie. Jedna z pieknym naroznym oknem ktore widac na zdjeciach calego domu. Planuje zrobic tam pokoj dla naszego malenstwa o ktore sie staramy a drugi pokoj narazie przeznaczymy na sypialnie dla gosci.

image.jpgimage.jpg