Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie - który z tych pieców jest lepszy ?? Heiztechnik Q PELLET DUO czy może Kostrzewa Compact Bio Luxury ??

Chodzi mi o ekonomię spalania, niezawodność, możliwości. Różnica na pewno jest w pracy palnika HT ma Fuzzy Logic a Kostrzewa Fuzzy Logic 2 + sondę lambda.

Interesuje mnie możliwość palenia drewnem jak i peletem w jednym piecu :) dlatego wybrałem te dwa kotły.

Mam dylemat w tej sprawie. Może macie jeszcze coś ciekawszego do zaproponowania??

Pytanie przede wszystkim kieruję do posiadaczy bądź osób które miały do czynienia z w/w kotłami.

• 1 year później...

Ogolnie odradzam ten produkt - mam na mysli Compact BIO Luxury (to samo co COmpact BIo tyle ze z sonda lambda) .

Prosze uwazac na ten produkt. Wszyscy uzytkownicy tego pieca maja problemy z palnikiem ktory wymaga codziennego czyszczenia.

Sprzedajacy mydla oczy pojemnoscia zbiornika na pellet. ALe co z tego ze mozna zasypac zbiornik raz na 5 dni skoro i tak codziennie a w mrozy dwa razy dziennie trzeba czyscic piec bo sie inaczej wylaczy.

Produkt ma w instrukcji i ofercie adnotacje ze jest samoczyszczacy - to nieprawda.

Producent bedzie zwalal wine na cug w kominie, na wentylacje i najczesciej na jakosc pelletu. Przerobilem to wszystko i wszedzie musialem udowadniac ze mam sprawna kotlownie i pellet Barlinka z normami DIN (nawet byl przebadany w dwoch miejscach) a piec dalej nie dziala jak powinien.

Jak chcecie miec klopoty i nerwy mozna go kupic . Ale ja juz drugi raz bym nie kupowal Kostrzewy.