QIM 11.09.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 GWC,którego można zrobić za 400zl podczas budowy,jako ja to zrobilem,mogą zastąpić rekuperacje. Używasz tego GWC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.09.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Używasz tego GWC?Praktycznie cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.09.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 o jakich tonach mówisz w takim domu? absurdy tak, trzeba włożyć nieco pracy fizycznej i nikt tego nie ukrywa, a i kolega mówi,że zdaje sobie z tego sprawę 3 tony mam kumpla z takim domkiem [85 m2] i nie bajeruje mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.09.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 w takim domku nktoś tu polecał piece akumulacyjne?nie szkoda podłogi teksty w stylu nie stać mnie i nie izoluje porządnie [jakoś w miarę] to nawet mnie nie rozśmieszająbrak logiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 11.09.2014 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Praktycznie cały czas. Trochę to dziwne... Dla mnie akurat GWC przy reku nie ma sensu a brak reku przy drogim medium grzewczym,nawet przy GWC też jest ryzykiem ale to co Ty już wypisujesz to parodia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.09.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 (edytowane) Dokładnie się z tym zgadzam i potwierdzam.GWC z reku to jedynie "grzałka" w zimie. Edytowane 11 Września 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 11.09.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 A bez GWC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 11.09.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 3 tony mam kumpla z takim domkiem [85 m2] i nie bajeruje mnie durszlak ogrzewa? czy jeszcze po cichu podobny wilekością domek kolegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.09.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 A bez GWC? Co bez GWC ? Rekuperatory mają różne systemy nie dopuszczajace do zamarzania wymiennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.09.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 durszlak ogrzewa? czy jeszcze po cichu podobny wilekością domek kolegi? ŚCIANY 15 CM STROP 20 CM[bĘDZIE DOKŁADAŁ] POSADZKA 10 CM U CAŁEGO OKNA -0,8DO 1,0 METRY TO SĄ FAKTYCZNE PONIEWAŻ TO JEST PARTERÓWKA PRAWDOPODOBNIE problem jest 14 kw pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnsl 21.09.2014 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Przeanalizowałem dotychczasowe posty i skonfrontowałem to z osobami aktualnie budującymi domy. Większość (domy 120-160m2) instaluje kocioł na paliwo stałe + mieszane ogrzewanie podłogowe z grzejnikami. Kilku znajomych z mniejszymi domami (poniżej 100m) ma gaz + kominek. Osoby z kominkiem i DGP strasznie narzekają - twierdzą że to porażka, jeden mający gaz i kominek z płaszczem wodnym ogrzewa samym kominkiem, a gazu używa tylko do pogrzewania CWU - bo gaz za drogi, a sam kominek wystarczająco ogrzewa dom (z wentylacją grawitacyjną). Czy rezygnując z mojego wymarzonego kotła na ekogroszek jest możliwe oprzeć ogrzewanie domu na kominku (dalej paliwo stałe ale drewno zamiast węgla)? Dodam tylko, że ten dom ma 75m2, ja planuję ok.90m2, reszta taka sama - parterówka bez strychu użytkowego. Gazu ziemnego niestety nie mam możliwości podłączyć, a płynny mnie odrzuca ze względu zbiornik znajdujący się na terenie posesji (który oprócz tego jest drogi, dzierżawa od dostawcy gazu też mnie zbytnio nie zadowala). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.09.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Czy rezygnując z mojego wymarzonego kotła na ekogroszek jest możliwe oprzeć ogrzewanie domu na kominku (dalej paliwo stałe ale drewno zamiast węgla)? jeśli już koniecznie kotłownia na paliwo stałe, to zostań przy ekogroszku. będzie czyściej i wygodniej niż przy kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.09.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Nie wierzę własnym oczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.09.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Nie wierzę własnym oczom nie przesadzaj. ty też czasem polecasz nie iść w węgiel, a ja nie jestem sprzedawcą, więc dlaczego nie? . wielokrotnie pisałem, że miałem do czynienia z różnymi typami ogrzewania i wiem jak wygląda palenie w kominku. kotłownia w salonie to dla mnie nic przyjemnego. w dodatku to drogie rozwiązanie. gdybym sam wybierał między kominkiem a węglem, to wolałbym nawet śmiechiucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.09.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 No to chociaż jeden trzeźwo myślący. Widzisz polecam inne rozwiązanie a niektórzy tylko wungiel we mnie widzą Złośliwość ludzka rzecz, też sobie czasem folguję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 21.09.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 lepszy syf w kotłowni niż w salonie..mniejsze zlo jestem w szoku ilu ludzi robi kotlownie w salonie a do tego za sporą kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.09.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Taa, i to Ci najświatlejsi niby ze światłych Podobno lubią w ogień patrzeć , spalany węgiel wszystkim śmierdzi a wędzarnia w salonie już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 21.09.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 dla mnie kominki to sa na pokaz, tak jak mercedesy czy bmw, nie ważne że stary złom ważne ze niemiecki znaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.09.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dodam tylko, że ten dom ma 75m2, ja planuję ok.90m2, reszta taka sama - parterówka bez strychu użytkowego. Czy zdajesz sobie sprawę z tego jaką moc grzewczą urządzenia potrzebujesz ? Czy wiesz ile dom 90m2 będzie potrzebował energii do ogrzania i ile za tą energię zapłacisz ? Jeśli nie wiesz to się dowiedz robiąc lub zlecając OZC i wtedy wybieraj system grzewczy bo inaczej widze,że chcesz sobie zrobić kuku na własne życzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 21.09.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 dyplomatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts