hammers5 09.09.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Witam jestem amatorem w paleniu w kominku . Jak optymalnie ustawic sterownik ? jakies porady ? doswidczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myśliciel1719512194 16.09.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Nie ma czegoś takiego jak optymalne ustawienie sterownika z przepustnicą dla wszystkich urządzeń. Co prawda sterowniki mają zazwyczaj z góry zaprogramowane ustawienia, ale i tak trzeba mieć troszkę doświadczenia w paleniu żeby taki sterownik dostosować do własnych potrzeb.Po różnych doświadczeniach ze sterownikami mogę stwierdzić jedno, że wprowadzanie automatyki do kominka to troszkę przesada, czasami powoduje ona więcej problemu niż przynosi pożytku, ale to moje osobiste odczucie. Tak już na marginesie to w instrukcji obsługi jest bardzo dużo opisane, po zapoznaniu się z nią i paleniu w kominku, na pewno uda Ci się dopasować ustawiani centralki do własnych potrzeb. P.S.Zapytam z ciekawości dlaczego założyłeś ten temat? Czyżbyś miał jakieś problemy z paleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elbe 08.03.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Wydaje mi się, że kominek (z płaszczem wodnym) nie działa prawidłowo. Niestety instalator w Irlandii i nie wiem jak ustawić sterownik by wszystko działało jak należy. Chciałbym poznać choćby tzw. ustawienia fabryczne bo niestety synowie zbyt dużo parametrów pozmieniali i nie wiem jakie są prawidłowe. Jakie ustawienia powinny być w pozycjach:czas całkowania,temperatura pracy,temp. wł/wył pompy co,temp. alarmu,parametr P1,histeraza,czas wybiegu,parametr P4,parametr Ar.Może jest sposób na przywrócenie ustawień fabrycznych sterownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts