specmal 10.09.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Witam, chciałbym zapytać jakiego typu oświetlenia używacie przy malowaniu i/lub cekolowaniu ścian.Obecnie używam tradycyjnej lampy halogenowej na żarniki i ciągle denerwuje mnie to że albo się szybko przepalają, są słabe a w dodatku czasami jak się je przypadkowo uderzy po prostu pęka szyba lampy. Poleci ktoś jakieś dobre rozwiązanie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 10.09.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Kup porządne żarniki i nie będziesz miał problemu z przepalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 12.09.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Niedawno kupiłem lampy halogenowe Led 20W i 50W bo już nie wyrabiałem na żarniki.Ze dwa razy ledowa spadła z wysokości ok.1,5m i nawet szkło nie pękło.I tak przycierając ściany trzymam w jednym ręku halogen przy scianie a w drugim packe z papierem.Ta 50W to daje niewiele więcej światła jak ta 20W a obudowa ze dwa razy więsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.09.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Jeszcze nie widziałem żeby halogena ktoś na stałe w robocie w ręce trzymał. I wy się dziwicie że na żarniki nie wyrabiacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 13.09.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 To ja już widziałem jak koles zwykłą żarówką w oprawce sobie przyświecał. Co z tego wyszło? Wylot z budowy. Podstawowa zasada: jak szlifujemy to zaslaniamy okna na amen. W pokoju ma byc ciemno. Wtedy wystarczy nawet mała lampka i szlifujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 14.09.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 To ja już widziałem jak koles zwykłą żarówką w oprawce sobie przyświecał. Co z tego wyszło? Wylot z budowy. Podstawowa zasada: jak szlifujemy to zaslaniamy okna na amen. W pokoju ma byc ciemno. Wtedy wystarczy nawet mała lampka i szlifujemy. Wylot z budowy za żarówke ,że chciał dokładnie zrobić... ? Szlifując żyrafą lampa jest na stojaku a póżniej ręcznie wykańczam narożniki i przeglądam ściany z lampą w ręku i gdzie trzeba to poprawiam ręcznie(okna cały czas zasłonięte ) Robie swój dom to nikt mnie z budowy nie wyrzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 14.09.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 http://img6.burak.pl/img/8/2/d/3/lampa-led-50w-biala-zimna-model-sl50wfl-cw-halogen-led-naswietlacz-led-sy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 14.09.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 My kiedyś szlifowalismy tak: Teraz superjasne ledy mam dookola tarczy i żadnego oświetlenia nie potrzebuję. A z żarówką chodziło o to, że zamiast pozasłaniać okna świecił zwykłą zarówką co nic praktycznie nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grandefetore 22.09.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Ja tez miałem podobny problem. Z reguły kupowałem dobre żarniki ale czasem sie czlowiek potknie, albo uderzy drabiną i faktycznie zdarzylo mi sie pary razy ze przewrocilem lampe i po zarnikach. Ostatnio zastanawiam sie nad zakupem takich lamp http://tarantoola.pl/pl/p/LENA-MAGNUM-FUTURE-LED-32W-z-gniazdami-bez-wylacznika-247002/7465 podobno mozna je laczyc tez w zespoly swiatel. Znajomy ma podobne na ledach i jest zadowolony takze sam sie zastanawiam. Moze warto by bylo zainwestowac raz a dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 22.09.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Co za idi....a ...Zadał pytanie a teraz sam sobie na nie odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts