Piexa 10.09.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Witam.Potrzebuje zrobić kosztorys remontu domu w celu określenia jego opłacalności. Remont będzie duży - wymiana instalacji, okien, drzwi, podłóg, tynki itp. Planuje również zmiany wewnątrz oraz na elewacji (dodtkowe okna) i potrzebuje informacji czy wymyślone przeze mnie zmiany mogą być zrealizowane.Dom nie jest oddany do użytku, jest "w trakcie budowy" od lat... Sam sobie wyliczyłem mniej więcej jaki to moze być koszt, jednak nie wszystko da się zrobić kalkulatorami, dom musi obejrzeć fachowiec i ocenić na podstawie stanu faktycznego jaki zakres robót będzie potrzebny. Jaki będzie orientacyjny koszt takiego kosztorysu z oględzinami na miejscu? Do kogo mam się w ogóle zgłosić w tej sprawie aby kosztorys był rzeczywisty a nie na oko? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 16.09.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Zawodowi kosztorysanci biorą za taką pracę 300-600 zł, z oględzinami na miejscu może być minimalnie drożej. Natomiast weź pod uwagę, że nawet fachowiec nie oceni w 100% potrzebnych prac. Przy remontach niestety zawsze może dojść do zdarzeń nieprzewidzianych, które odwracają kosztorys i wszystkie plany do góry nogami. Ale tak czy inaczej zachęcam do wykorzystania Kalkulatorów Budowlanych do wykonania takiego kosztorysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts