jacek.zoo 10.09.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 hej, mam takie pytanie, bo potrzebuje kupic dwa halogeny zewnetrzne, jeden mocniejszy przed garazem drugi slabszy z czujka ruchu. zwykle halogeny sa bardzo pradozerne, a widzialem ostatnio halogeny ledowe, wg informacji na opakowaniu daja 10x wiecej swiatla niz biora pradu, tj 20w dajetyle co 200w zwyklego, czy to prawda? i jak z zywotnoscia takiego sprzetu? sprzedawca mi mowi ze 2 lata gwarancji, a co potem? bo w zwyklym halogenie wymienia ze zarnik za pare zlotych i swieci, a tu podejrzewam ze cala lampe trzeba wymienic. prosze o porade czy warto led czy zwykle dac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 10.09.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Albo halogen albo LED. Jak działa halogen ledowy ? To jakaś istna rewolucja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 14.09.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Nie wiem jak z żywotnością (według różnych producentów wielokrotnie dłuższa niż tradycyjnych źródeł) , mocą można uogólnić przelicznik x8-x10 - czyli taka dwudziestka LED około 200W "tradycyjnego" halogenu.Moim zdaniem nie uciekniesz od ledów, halogeny tradycyjne powoli odejdą do lamusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 15.09.2014 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Pytanie ile czasu faktycznie będą te lampy świeciły przed tym garażem? Bo jeśli zapalisz je kilka razy na dobę i da to sumę niecałej godziny to różnica w cenie może się zwracać latami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts