smalldwarf 10.09.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Witam. Mam dwu-funkcyjny kocioł gazowy z otwartą komorą spalania. Jako że ostatnio zaczął się dziwnie zachowywać, wezwałem serwisanta, który rozebrał go na części i wyczyścił. Okazało się, że nie ma potrzeby wymiany czegokolwiek. Wystarczyło zwykłe serwisowanie. Jednym z objawów, jaki mnie zaniepokoił było piszczenie kotła podczas puszczania ciepłej wody w kranie. Ponoć jest to związane z niepełnym wypełnieniem instalacji wodą. Niestety po serwisowaniu zdarza się to nadal, jednak dużo rzadziej. Instalacja jest jednak raczej wypełniona (ciśnienie ok 1,5 bara, wystarczające na moje warunki). W tym okresie roku CO jest w ogóle wyłączone. Co więc może być przyczyną piszczenia kotła ? Po zakręceniu gorącej wody i odkręceniu jej ponownie zazwyczaj dźwięk ustaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 10.09.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 wymiennik ciepła od cwu kiedy był odkamieniany? moze jakiś brud? a może taki dzwięk wydaje ze względu na pracę z pełną mocą? zmienia się dzwięk wraz ze zmianą strumienia wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts