luky007 10.09.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 (edytowane) Witam, dziś kończe płot z klinkieru (jakieś 1300 cegieł - sporo) , cegła to Roben Portland - wydaje mi się że jest lekko szkliwiona http://elewacja.roben.pl/produkt/cegly-klinkierowe-polska/portland-antracytowa-gladka/ a przynajmniej tak wygląda. Chciałbym tą cegłe zaimpregnować z dwóch powodów: a) większa szansa na zmycie w przyszłości wykwitów jeśli wystąpią b) troche uwydatnić jej czerń, obecnie zrobiła się bardzo "szara". Nazywa sie to chyba ładnie "efekt mokrej cegły" oglądając sobie popularne impregnaty do klinkieru typu Sarasil, Dynasil, Ultrament widze na etykcie "nie stosować do cegieł szkliwionych" nie wiem na ile moje cegły szkliwione są ale chyba są, zatem jaki impregnat moge użyć? może ktoś coś poleci? Edytowane 10 Września 2014 przez luky007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luky007 14.09.2014 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Nikt nie olejowal/impregnował klinkieru? Moze jesli szkliwiony to uzywa sie oleju do klinkieru, a jesli nieszkliwiony do impregnatu na bazie sylikonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts