Arthizmoo 10.09.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Witam wszystkich, mam pytanie czy komuś zdarzyło się aby gryzonie pogryzły nieosłoniętą instalację w domu? Niedawno ukończyłem kompletną elektrykę, kable leżą w plastikowych osłonach na podłodze i na ścianie około 25cm ponad chudziakiem. Tynkowanie zamierzam wykonać wiosną tak więc przez całą zimę wszystko zostaje odkryte. Pewnie nie myślałbym o tym gdyby nie szczur którego widziałem niedawno na podwórku. Czy jest sens waszym zdaniem na zaś kupować i rozsypać trutkę w domu? Jak ewentualnie zabezpieczyć ją przed gryzoniem? Tomasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 14.09.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Szczury hodowlane gryzą różne rzeczy chyba głównie z nudów. Dzikie raczej mają co gryźć, a na nudę zwykle nie narzekają. W każdym razie u siebie na etapie takim, jak piszesz szczury miałem, nic nie poniszczyły prócz cukru i herbaty w szafce. Trutka? Oczywiście, że trutka. Taka trutka dla ludzi jest jak najbardziej szkodliwa, ale i nikt ludziom nie każe szczurzej trutki konsumować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthizmoo 17.09.2014 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Tym bardziej, że na mojej budowie jeszcze długo nikt nie zamieszka:) Tak czy inaczej dmucham na zimne, kupiłem trutkę w granulacie którą niebawem rozsypię po kontach. To tak na wszelki wypadek aby miały co jeść zanim posmakują im kable:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 17.09.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 dodam jeszcze, że u mnie na szczury pomogła trutka produkcji Bayer, w formie takich niebieskich jakby kotlecików, gotowych do wyłożenia. Podrzucane w różne miejsca znikały piorunem, a szczury potem też znikały, ewentualnie znajdowałem je w formie truchełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts