lilo1111 10.09.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Witam , zakupiłem projekt E116 i jestem w trakcie starania się o pozwolenie na budowę, zapraszam wszystkich budujących według tego projektu do wymiany doświadczeń, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 20.01.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) lilo1111 Witam serdecznie Mój projekt E-116 zakupiony, teraz kończę załatwianie papierologi. Następny etap to wprowadzenie zmian - a będzie tego troszkę Mój dom to wersja standardowa a widzę że u Ciebie jest odbicie lustrzane. Skąd jesteś i na jakim etapie jest budowa? Edytowane 20 Stycznia 2015 przez jerrry1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 20.01.2015 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witam , dom buduje koło Wałbrzycha, już 6 miesięcy załatwiam papiery , chcę zacząć na początku kwietnia , zmiany w moim projekcie to:-kąt dachu z 30 na 35 stopni warunki zabudowy-rezygnacja z małego tarasu , chyba będzie tam garderoba- jeden pustak wyżej na poddaszu -schody lane z betonu , potem chyba obłożone drewnem- robię też drenaż fundamentów-strop teriva- no i okna w sypialniach chyba nie będą do podłogi, bo zastanawiam się w sypialniach na grzejniki pod oknami, a reszta podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 20.01.2015 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Odbicie lustrzane ze względu strony świata , w normalnym projekcie taras byłby od północy. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez lilo1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 20.01.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Niestety u mnie taras bedzie właśnie od północy, wjazd mam od połudnowej (słoniecznej strony). Z takich ważniejszych zmian: W związku z tym salon będzie w miejscu kuchni i spiżarki a kuchnia w miejscu salonu - garaz będzie dłuższy o 1 m, może wydłużę salon żeby zachować proporcję - ale to jeszcze nie jest pewne. - poddasze będzie nieużytkowe, - wysokość pomieszczeń zmiejszona z 2,95 na ok. 2,80 jeszcze nie ustalone dokładnie - też rezygnuję z małego tarasu na rzecz garderoby - dużą łazienkę powiększę o szafę, szafa powędruje do wiatrołapu - drzwi w witrołapie będą bardziej na środku by zmieścić szafę + małe okno obok drzwi - okna wielkość standardowa a pod nimi kaloryfery, drzwi tarasowe tylko w salonie - rezygnuję z okien narożnych nie podobają mi się - podłogowe ogrzewanie tylko w łazienkach, kuchni, wiatrołapie - obok małego WC zamiast schodów planuję małą pralnię + kącik na jakieś pierdoły typu odkurzacz czy mop - kotłownia będzie na paliwo stałe dlatego doją drzwi na zewnątrz zamiast okna kolejne zmiany jeśli będą to już po obejrzeniu domu użytkownika baha130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 20.01.2015 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Moim zdaniem zmienianie wysokości to zły pomysł, przy takiej przestrzeni salonu i kuchni będzie się wydawać bardzo niskie , ale to moje zdanie.U mnie kotłownia na gaz , chcę piec kondensacyjny ale jeszcze nie wiem czy to się da połączyć podłogówkę i grzejniki,myślałem o kominku z płaszczem ale nie jest dobry pomysł, mi się podobają pieco - kominki , rozwiązało by to sprawę w razie awarii z ogrzewaniem domowym , napaliło by się i było by ciepło w kuchni i salonie, wiem że to można wszystko połączyć ale jakie koszty,chcę dobrze ocieplić ten dom to najważniejsze . Dachówka cementowa płaska Tegalit Protegon kolonialny brąz, bez deskowania tylko dobra folia dachowa, bo muszę zrobić dach w odcieniach brązu takie wytyczne zagospodarowania terenu .Czy macie już ekipę budowlaną i jak cena u was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 20.01.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Moim zdaniem zmienianie wysokości to zły pomysł, przy takiej przestrzeni salonu i kuchni będzie się wydawać bardzo niskie , ale to moje zdanie. U mnie kotłownia na gaz , chcę piec kondensacyjny ale jeszcze nie wiem czy to się da połączyć podłogówkę i grzejniki,myślałem o kominku z płaszczem ale nie jest dobry pomysł, mi się podobają pieco - kominki , rozwiązało by to sprawę w razie awarii z ogrzewaniem domowym , napaliło by się i było by ciepło w kuchni i salonie, wiem że to można wszystko połączyć ale jakie koszty,chcę dobrze ocieplić ten dom to najważniejsze . Dachówka cementowa płaska Tegalit Protegon kolonialny brąz, bez deskowania tylko dobra folia dachowa, bo muszę zrobić dach w odcieniach brązu takie wytyczne zagospodarowania terenu . Czy macie już ekipę budowlaną i jak cena u was ? Mam już zaklepanego murarza, bedzie odpowiadać od fundamentu aż po kominy. Co do ceny to jeszcze nie dogadałem tematu, muszę podjechać z projektem i ma dopiero policzyć ile potrzeba materiał i ile za robotę jak coś to dam znać. Z tą wysokością to pewnie jeszcze temat przemyślę. Poza piecem na paliwo stałe alternatywnie bedę miał piec na gaz ziemny pewnie kondensacyjny, na pewno kominka nie będę wstawiał. Ja również chcę zrobić ciepły dom, palnuje budowac z pustaka 24cm + 20 cm styropian, na podłodzę pewnie jeszcze więcej ale tego jeszcze nie określiłem. Dach pewnie będzie blachodachówka. Wentylację będzie mechaniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 23.02.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Odkurzę wątek co by nie było że nic w temacie sie nie dzieje Foto mojej dzialki oraz projekt z wprowadzonymi zmianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 28.02.2015 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Wczoraj dostałem pozwolenie na budowę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!no to zaczynamy budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 28.02.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Super gratulacje ja jeszcze ze 2 miesiące pewnie poczekam.Wprowadzam kolejną zmianę tj. Nie robie standardowych fundamentów tylko płytę fundanentowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 01.03.2015 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 ja zamiast pierwszej cegły dam bloczek i jeszcze raz puszczę papę takie coś podpatrzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 01.03.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Gratuluję pozwolenia i życzę bezproblemowe budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 12.03.2015 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 witam, mam pytanie Jerry czy kupowałeś projekt wentylacji mechanicznej od e domy.pl ? Znasz może koszt takiej instalacji ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 13.03.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Nie kupowałem nie wiedziałem nawet że mają w ofercie.Projekt przygotuje mi szwagier kosztów jeszcze nie liczyłem, bo nie podjąłem jeszcze decyzji jaki rekuperator i jakie przewody. lilo1111 będziesz robić WM ?Znasz może koszt projektu od e-domy?P.S. wrzuć fotki jak wygląda budowa (bo ściany to pewnie masz już zrobione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 13.03.2015 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 W e domy 300 zł projek WM, zdięcie które dałem nie jest z mojej budowy, tylko chciałem pokazać jak zrobię , zaczynam dopiero gdzieś za tydzień , najpierw humus potem geodeta. U nie poddasze będzie użytkowe i z WM nie będzie tak łatwo, może wstawie rekuperatory takie małe przez ścianie w kuchni i łazięcehttp://www.ogrzewanie-elektryczne.pl/rekuperator-scienny-marley-z-ceramicznym-wymiennikiem-ciepla-p-1151.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 09.04.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Ostateczna wersja mojego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 09.04.2015 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 zmian sporo, ja zrobię podobną garderobę tylko z wejściem z korytarza chyba , u mnie pogoda nie daje mi zacząć , bardzo mokro, jedynie to postawili mi skrzynkę z prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilo1111 09.04.2015 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez lilo1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 09.04.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 To lipa faktycznie a już myślałem że mury stoją.Informuj na bierząco jak budowa ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 06.05.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 W oczekianiu na PNB zająłem się już wymianą gruntu Pierwsza łopata (i nie tylko) wbita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts