tabakawer 10.09.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 (edytowane) Witam, Proszę o radę. Chciałabym wykończyć kalenicę w dachu z płytek włóknocementowych Alterna Euronit. Producent ma w sprzedaży gotowy element wykończenia kalenicy z wentylacją. Wszystko mi się podoba... oprócz ceny: 300 zł/mb. Zastanawiam się, czy dałoby się to zastąpić innym produktem. Wiem, że można wykonać wykończenie kalenicy z płytki, ale ten efekt mnie nie interesuje, bo płytka nieestetycznie odstaje poza tym trzeba inaczej rozwiązać wentylację.Może ktoś się z tym spotkał i znalazł lepsze rozwiązanie. Z góry dziękuję. Edytowane 10 Września 2014 przez tabakawer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.09.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Płytka włóknocementowa jest imitacją łupka więc kalenicę powinno się wykonać tak jak przy kryciu łupkiem. W celu wykonania poprawnej wentylacji w kalenicy można wykonać daszek nad daszkiem lub zamknąć kalenicę blaszaną czapą (efekt mizerny). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy76 06.07.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Chciałbym odkurzyć wątek bo mam taki sam problem. "tabakawer" - czy zastosowałeś gotowe rozwiązanie z Euronitu czy kombinowałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.07.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Na części wentylowanej zrobiłem daszek nad kalenicą. Płytki na kalenicy muszą oddać efekt łupka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts