Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Satel integra - czytik zbliżeniowy INT-CR

Recommended Posts

Taka sytuacja.

Centralka Integra 64, trzy strefy: garaż (piwnica), mieszkanie, przedsionek.

Czytnik w przedsionku (klawiatura na piętrze). Czytnik dodany, uprawnienia dla użytkowników ponadawane, karty/breloczki przypisane.

Przy wyjściu przyłożenie do zaświecenia diody i oddalenie powoduje trzy krótkie piknięcia i uzbrojenie stref (wszystkich), z czego oczywiście przedsionek z opóźnieniem.

Przy wejściu pika mi opóźnienie alarmu (czas na wejście), zbliżenie breloka i oddalenie powoduje trzy długie piknięcia (czyli nie rozbraja), w momencie właczenia syreny alarmu podobnie. Sytuacja może się zrobić stresowa przy wyjacej syrenie.

Czy o czymś zapomniałem. Oczywiście użytkownik ma uprawnienia do uzbrajania i rozbrajania. ZBliżenie ma powodować rozbrojenie stef.

Dla utrudnienia. Przy wejściu z zakrytymi czyjkami (czyli jest czuwanie, czas na wejście się nie odlicza) rozrojenie przez zbliżenie działa bez problemu.

Dlaczego breloki. Bo tak sobie wymyśliłem, że będzie nam wszystkim jednak wygodniej. Póki co nie wiem czy nie zarzucić tego pomysłu i czytnik użyć w innym miejscu domu (np. przy wejściu w garażu), a tu zostawić klawiaturę.