Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Budowy U Jaśków

Recommended Posts

No właśnie problem w tym, że zaliczka wpłacona (choć nie za dużo, myślę że to co zapłacone to już zrobione), a ekipa zapowiedziała się podobno na 29 czerwca znaczy za tydzień... prawda to czy fałsz? ... się okaże ale teraz to już trzeba będzie pilnować od rana do nocy - choć były już akcje, że zaraz jak wyjechaliśmy do roboty to się zawijali z placu i wracali do siebie. Noclegi, które udało nam się załatwić są wolne tylko do końca czerwca, więc ekipa sama będzie musiała się o to zatroszczyć, podobnie jak obiadki... z naszej strony skończyliśmy z wygodami!

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Ojoj współczuję. Macie jakieś wizje na nową ekipę? Może jednak dobrze że teraz to wyszło a nie pod koniec bo by całe piętro albo i dom szedł do poprawy. Planujecie wyburzac 'zabytek'? Zawsze to dodatkowa przestrzeń a jeszcze ktoś znowu wpadnie na pomysł uzabytkowienia go.

Trzymam kciuki i będę podglądać :)

Macie jakieś wizje na nową ekipę?

Tak AnikoPL... właśnie prowadzimy rozmowy z dwoma ekipami jedni mogą wchodzić od zaraz a drudzy od sierpnia ale za to z większym zakresem usług - cenowo podobnie - więc chyba ekipa sierpniowa :)

Planujecie wyburzac 'zabytek'?

Tu jest problem... Czekamy aż bryła nowego budynku powstanie i wtedy ocenimy wizualnie działkę, czy nie będzie zbyt ciasno i przytłaczająco - albo do wyburzenia albo do zostawienia - mieszkamy w lesie nad jeziorem, na Mazury co roku do nas przyjeżdża masę znajomych dla których ten stary dom mógłby być bazą noclegową, a po zrobieniu remontu, może i pod wynajem dla turystów.

Powiem Ci Pusia, że mi tak naprawdę ulżyło, bo bałam się że mi jeszcze więcej pustaków zmarnują na taką fatalną robotę, więc cieszę się że sobie poszli w diabły - znaczy uciekli po cichu bez słowa - 5 rosłych facetów w strachu przed inwestorką hahaha. No trudno! Czas już zmarnowany, a kasy więcej tamci nie dostaną więc tragedii nie ma... może tylko taka że do końca życia będę macać te "ich" ściany i sprawdzać w jakiej są kondycji.... Damy radę! Musimy! :)

• 1 month później...
Dzięki Pusia!

Nic nie pisałam wcześniej bo dopiero dzisiaj ruszamy na nowo... ale teraz to mam nadzieję już z górki i codzienne wpisy będą oby oby :) tfu tfu tfu nie zapeszam :D

Nie zapeszaj, limit problemów już macie wyczerpany tfu, tfu, tfu.

W ogóle super ten wypad na doładowanie baterii mieliście. Czasem trzeba się zresetować :)

• 3 weeks później...
  • 4 months później...
Iscra i Pusia! Dziękuję Wam bardzo! Jeszcze gdzieś w połowie września walnęła nam dotychczasowa pompa wody w studni i trzeba ją było na gwałt wymieniać - od tamtej pory w starym domu leci woda z gruzem i piaskiem z kranu i się jakoś nie ustabilizowała. Do nowego domu założymy filtry i powinno być ok, a w przyszłości pomyślimy o naprawie tego stanu (jakieś odmulenie studni albo wykop nowej). Ale od tamtej pory tfu tfu tfu wszystko jak po sznurku :) sezon zakończyliśmy bez problemów i wręcz na wesoło - taka fajna ekipa była! Teraz rozrysowuję już elektrykę gniazdka lampki świecidełka te bajery, okna się dzisiaj mierzą pod zamówienie i szukamy ekipy do dachu. Do przodu jednym słowem!

• 6 months później...