Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak nauczyćsie układać posadzki ?

Tilerr

Recommended Posts

Witam,

Postanowiłem, że chciałbym fachowo nauczyć się układać glazurę i posadzki. Ale pytanie gdzie się tego uczyć? Jedyne co znalazłem to kursy około 300h, jakieś podstawy bym załapał. Są jeszcze szkoły zawodowe 3 letnie, ale myślę, że lepiej byłoby ten czas wykorzystać na pracę pod okiem dobrego glazurnika. Gdzie takich szukać ? Jak znaleźć mistrza w tym fachu który przyuczyłby do zawodu ? Macie jakiś pomysł jak to osiągnąć ? Sam sporo czytam na ten temat i oglądam filmiki, ale bez praktyki ani rusz :(

P.S. Osoby z woj. małopolskiego chętne do pomocy proszę o kontakt. Mogą to być osoby z własną działalnością, mistrzowie glazurnicy itd..

• 3 months później...
około 300h
:eek: ło Matko Bosko Trój Fazowo i Elektryczno to aż 300 godzin trzeba się tego uczyć ?

nie wiedziałem ... biere i idę do marketa, zakupuje parę worów zaprawy= wyrównaj się sama, robię sobie podkładzik, z wieczorka

na drugi dzionek już sobie jest ładny twardy podkład i jadę z koksem, paca 8-12 ząb na płytki i na zacną wylewkę ..

wielkie mi mecyje, krzyżyki wciskam ja w te szczeliny co by chciały być równe, oraz żeby stała wysokość była.

A jeśli bars krzywe pierzeje ścian, to trza się sznurkiem posłużyć celem zastosowania twierdzenia Pitagorasa .. zwanego dalej trójkątem Egipskim

i wyznaczenia kąta prostego, lub zastosowanie Klingońskiej technologi laserowej

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/461/1353461/product/laser-katowy-plt2-bosch,big.jpg

Później po związaniu kilju, nadejłszy czasy fugowania, w poprzek i równolegle, można dać jakisik jugę co by to wody nie wciągało...

Można polimerową, tylko biada temu co błąd popełni, lub z delirki mu się już łapki telepią niczym prądem kąsane.

i nie 300 godziny a 30 minut w skupieniu i w zadumie jak to trzeba robić ..