Tilerr 11.09.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witam, Postanowiłem, że chciałbym fachowo nauczyć się układać glazurę i posadzki. Ale pytanie gdzie się tego uczyć? Jedyne co znalazłem to kursy około 300h, jakieś podstawy bym załapał. Są jeszcze szkoły zawodowe 3 letnie, ale myślę, że lepiej byłoby ten czas wykorzystać na pracę pod okiem dobrego glazurnika. Gdzie takich szukać ? Jak znaleźć mistrza w tym fachu który przyuczyłby do zawodu ? Macie jakiś pomysł jak to osiągnąć ? Sam sporo czytam na ten temat i oglądam filmiki, ale bez praktyki ani rusz P.S. Osoby z woj. małopolskiego chętne do pomocy proszę o kontakt. Mogą to być osoby z własną działalnością, mistrzowie glazurnicy itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tilerr 13.09.2014 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Proszę o wskazórki, porady jak zacząć. Jakieś książki godne polecenia lub strony o tematyce dobrze uporządkowane i rozbudowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rukikz 18.12.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 idź do roboty jako pomocnik a za zarobione pieniądze kup płytki i ucz się w garażu/łazience. a najpierw dorośnij do tego bo z wypowiedzi bije gimnazjum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 19.12.2014 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 idź do roboty jako pomocnik a za zarobione pieniądze kup płytki i ucz się w garażu/łazience. a najpierw dorośnij do tego bo z wypowiedzi bije gimnazjum Nie bardzo kumam co "bije" Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.12.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 około 300h ło Matko Bosko Trój Fazowo i Elektryczno to aż 300 godzin trzeba się tego uczyć ? nie wiedziałem ... biere i idę do marketa, zakupuje parę worów zaprawy= wyrównaj się sama, robię sobie podkładzik, z wieczorka na drugi dzionek już sobie jest ładny twardy podkład i jadę z koksem, paca 8-12 ząb na płytki i na zacną wylewkę .. wielkie mi mecyje, krzyżyki wciskam ja w te szczeliny co by chciały być równe, oraz żeby stała wysokość była. A jeśli bars krzywe pierzeje ścian, to trza się sznurkiem posłużyć celem zastosowania twierdzenia Pitagorasa .. zwanego dalej trójkątem Egipskim i wyznaczenia kąta prostego, lub zastosowanie Klingońskiej technologi laserowej http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/461/1353461/product/laser-katowy-plt2-bosch,big.jpg Później po związaniu kilju, nadejłszy czasy fugowania, w poprzek i równolegle, można dać jakisik jugę co by to wody nie wciągało... Można polimerową, tylko biada temu co błąd popełni, lub z delirki mu się już łapki telepią niczym prądem kąsane. i nie 300 godziny a 30 minut w skupieniu i w zadumie jak to trzeba robić .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts