Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Potrzebne opinie o architekcie

Recommended Posts

Witam, nie wiem czy to stosowne miejsce, jednak nie znam lepszego. Otóż mam od pewnego czasu doczynienia z panem architektem Andrzejem W. z Wrocławia. Przyznam jednak że zalazł mi za skórę i krótko ujmując mam co do niego pewne podejrzenia. Czy jest ktoś kto kojarzy go, może potwierdzić jego kwalifikacje, oraz sposób w jaki z nim się wspólpracuje? Przeszukałem internet wzdłuż i wszerz i nie znalazłem o nim niczego. Uprzedzając pytania, jest on narzucony niejako odgórnie, ale w przypadku gdyby okazało się że to człowiek fałszywy/oszust lub coś podobnego, miałbym pdostawy do zmiany go. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane przez WujekBlady

Cóż, nie piszę nic złego na jego temat i nie mam zamiaru tak oficjalnie tego wyjawiać. Pisałem, to nie do końca ode mnie zależy. Rozumiem, skoro uważącie że tamta strona jest zaufana i on się tam znajduje, mnie jednak interesuje opinia o nim. Proste, prawda? Wielu specjalistó z różnych dziedzin ma swoje opinie na przeróżnych stronach a o tym konkretnym nic nie znalazłem i ciekawi mnie czy ktoś mi coś poleci. Szukałem kiedyś paru speców do remontu, niby poważne firmy, mili panowe przygotowani, posiadający dobre opinie, ale po tym jak mnie potraktowali wyszło kim naprawdę są.

Gdy człowiek który nadzoruje budowę ewidentnie nie posiada doświadczenia praktycznego a jedynie teoretyczne wymądrza się i kombinuje, byle jak najdłużej i jak najdrożej bo takie ma widzimisię, wyzywając przy tym ludzi może i mniej wykształconych od niego ale mających przeszło 30 lat doświadczenia w budowie, jest mało godny zaufania i polecenia.

Ale i tak dziękuję za odpowiedź, jakoś sobie dalej z nim poradzę.

Rozumiem że ten architeket pełni funkcję kierownika lub inspektora czy tak ? W jaki sposob zoastł Ci narzucony ? To inwestor ma obowiązek prawny powołania/zatrudnienia kierownika i jeżeli jest taka potrzeba inspektora - czyli w doowlnym momencie budowy możesz to zmienić.

Na szczęscie nie o każdym pisza w necie.