xiz 12.09.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Kilka lat temu położone zostały w mojej instalacji grzewczej rurki pex firmy US-Metrix, co się z nimi stało po kilku latach pominę milczeniem. W związku z tym zmuszony zostałem do wymiany instalacji. Oczywiście nie zrobiłem totalnej demolki i nie zrywałem podłóg, położyłem rurki pex w otulinie w ścianach, rurki Wavin + kolanka, złączki, trójniki, wszystko smartfix Wavin'u i teraz pytanie jak to zatynkować żeby było bezpiecznie. Czy "cekole, gipsy, uzupełnienia jakieś, zwykłe tynki" jak to zrobić żeby nie spowodować uszkodzenia od razu czy po czasie takiej instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 12.09.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 jak masz wszystko w otulinie zabezpieczone to tynkowanie byle czym, można też zapiankować i Goldbandem zaciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xiz 13.09.2014 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 No właśnie myślałem o piance, tylko czy ona nie będzie za mocno naciskać na rurki zwłaszcza w fazie rozprężania? I czy na nią łatwo będzie nałożyć Goldband? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 13.09.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 nie będzie naciskać, łatwo nałożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xiz 14.09.2014 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 No właśnie nie wiem czy tak łatwo, bo przecież ta pianka powychodzi mi z dziur, oki poprzycinam ją, tylko jak położę na to tynk jak będzie równo ze ścianą. Pytanie więc jak to wypełnić, żeby zostało miejsce na tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 15.09.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 przecież nie musisz obcinac idealnie równo ze ścianą, a jak zrobisz to pistoletową to nałożysz dokładnie i mniej piany zużyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xiz 16.09.2014 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 No właśnie nie chciałbym równo ze ścianą ale jak pianka powychodzi to nic innego nie wymyślę chyba, że powydłubuję, ale z tym pistoletem to dobry pomysł. Myślałem jeszcze żeby użyć np. jakiejś listy czy deski obłożyć gazetami, przyłożyć i już, później sobie gazety poodrywam a deska się nie przyklei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 17.09.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Pianka z pistoletu w 99% przypadkach jest pianką niskoprężną, więc dość precyzyjnie idzie dziury wypełnić. Oczywiście trochę na rozprężenie trzeba miejsca zostawić. Pianki "niepistoletowe" bardzo mocno się rozprężają i są trudne do kontrolowania. Każdy instalator okien ci to powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xiz 18.09.2014 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 (edytowane) Boję się tylko żeby pianka nie wyparła tych rurek do przodu. A jeszcze pytanie jakiej można największej grubości kłaść Goldband? Edytowane 19 Września 2014 przez xiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts