wojko 13.09.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Witam.Poradźcie jak osadzić słupki do bramy skrzydłowej żeby zima nie było problemów?Z jednej strony słupek musi być przy ścianie budynku, drugi będzie w granicy z sąsiadem. Światło bramy to 4 m, wysokość 160 cm.Naczytałem się że powinno się wylać ławę, ale czy to konieczność ? PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 13.09.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Co fachowiec to inna metodaJa lałam ławę na całej długości i ją za zbroiłam,koleżanka lała tylko słupki i brama się wykrzywiła, ale to też nie zasada, na forum jest dużo wpisów, że same słupki też dają radęchcesz mieć pewność wylej na całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owczarek 15.10.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam. Poradźcie jak osadzić słupki do bramy skrzydłowej żeby zima nie było problemów? Z jednej strony słupek musi być przy ścianie budynku, drugi będzie w granicy z sąsiadem. Światło bramy to 4 m, wysokość 160 cm. Naczytałem się że powinno się wylać ławę, ale czy to konieczność ? Pozdrawiam Wojtek Witam, aby nie było problemów zimą, słupki osadź poniżej granicy przemarzania gruntu. Szerokość otworu fundamentowego przygotuje na ok. 50 x 50 cm. Natomiast w opisanej sytuacji polecałbym Ci wylać jednak ławę. Pozdrawiam Krzysztof Krysiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts