mest 14.09.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Mam wyprowadzony odpływ kondensatu z komina do kanalizacji i z pieca do kanalizacji. Wszystko jednak jest tylko wsadzone w rury i z kanalizy wydobywa się nieprzyjemny zapach bo nie jest to szczelne. Tak to wygląda. http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/538/fgA3VV.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/673/WSnJxY.jpg Co zrobić żeby połączyć to szczelnie? Jaki materiał kupić? Proszę o dokładne napisanie co potrzebuję. Zrobię sobie to we własnym zakresie ale nie wiem czego mogę użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.09.2014 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Po pierwsze syfon po drugie w budowlanych dostaniesz uszczelki gumowe, które to połączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 15.09.2014 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Ja dałem u siebie syfon kulowy, działający również bez wody - żeby nie trzeba było dolewać, jak wyschnie. Za takim syfonem już w zasadzie nie musi być szczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 15.09.2014 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Jak ten syfon ma wyglądać? Zwykły np do umywalki? Dajcie jakiś link albo zdjęcie swoich rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.09.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 W instrukcji kotła powinno być pokazane, jak rozwiązać odplyw kondensatu.Przy reku mam odpłytw wykonany z rury PEX i tam syfon jest po prostu ukształtowany odpowiednim wygięciem rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 15.09.2014 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 (edytowane) Sprawę kotła mniej więcej wiem jak rozwiązać, ale przy kominie jest pokazany tylko wypust tej żółtej rurki i koniec.W kotle syfon jest jakby w środku, także wydaje mi się żeby tylko szczelnie to połączyć i nie robic drugiego syfonu chyba że ma to jakieś uzasadnienie. Edytowane 15 Września 2014 przez mest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.09.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Ja dałem spływ do geberita. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 15.09.2014 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Już rozwiązałem sprawę. Później wkleję zdjęcie bo może źle;) zrobiłem wszystko z rury PVC i kształtek, szczelnie połączyłem i chyba jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 15.09.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Będzie pewno OK dopóki w syfonie będzie woda. Jeśli będzie wysychać, to będzie śmierdzieć, trzeba dolewać.http://lmgtfy.com/?q=syfon+kulowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 15.09.2014 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 http://allegro.pl/syfon-kulowy-lejek-klimatyzacja-hl21-centrowent-pl-i4559487458.html znalazłem takie coś, ale nie wiem jak to wgl ugryźć, jak to podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 16.09.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 To jest naczynie na skropliny z syfonem, do tego lejka skropliny mają lecieć bezpośrednio. Jak wymyślisz, jak to sensownie podłączyć, to może być (w końcu można wężyk wsunąć do lejka).Jeśli z pieca wychodzi Ci wężyk, to prościej dać sam syfon, HL136N albo cokolwiek innego podobnego, łatwiej wężyk zamocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts