Lukaszek1987 15.09.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witam, czy ktoś krok po kroku może objaśnić procedurę przyłączania mediów na działce, na której nie ma domu? Czy wygląda to tak: projekt-uzgodnienie w gminie-instalacja? Które z mediów można przyłączyć do działki bez domu? Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania. Pozdrawiam,Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.09.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Słabo szukałeś. Media podłączyć możesz, ale spodziewaj się w umowie terminu rozpoczęcia korzystania w nich. Czyli - musisz zacząć je zużywać zgodnie z umową.Warunki/uzgodnienia z dostawcami, mapa i ZUD. Na gaz musisz mieć PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukaszek1987 19.09.2014 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Warunki to chyba w gminie a nie u dostawców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 19.09.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Warunki to chyba w gminie a nie u dostawców? Warunki u dostawców mediów, tzw warunki techniczne przyłączenia mediów-tam będziesz mieć wszystko czy i kiedy i na jakich zasadach możesz podpisać umowę i zacząć korzystać z mediów.Niektórzy dostawcy wymagają prawomocnego PnB.Gaz projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukaszek1987 23.09.2014 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Ok, przepraszam, że trzy razy zadaję to samo pytanie, ale aż dziw mnie bierze, że lokalna administracja nie jest zainteresowana tym by wszystkie instalacje były zorganizowane w odpowiedni sposób. Wydawało mi się, że to gmina wyznacza warunki, ale jeśli nie to ok.Może na wolnym rynku łatwiej będzie wszystko ogarnąć. Dostawcom pewnie zależy na sprzedaży energii i mediów, stąd może ich działania będą sprawniejsze. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts