magi 04.06.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Witam kolejnego odważnego Zastanawiam się czemu "dom w Puszczy"? Trzymam kciuki za gwiazdkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.06.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 No pewnie, że trzymamy kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.06.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Wielkie brawo za decyzję My też za dużym groszem nie pachniemy, ale juz w lipcu zaczynamy wielkie budowanie. Trzymajcie się dzielnie!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 04.06.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Z własnych doświadczeń: Wigilia we własnym domu oznacza termin ciężki do realizacji ale realny -1) też tak chciałem w ubiegłym roku ale dłuuugo szukałem szybkiej technologii (błąd) więc zacząłem budowę dopiero w październiku a zamieszkałem dwa tygodnie temu (7 miesięcy)2) dużo zależy od stanu który jesteście w stanie zaakceptować jako nadający się do zamieszkania Z tym drugim punktem jest ten problem że grozi wam iż przyzwyczaicie się do niedokończonych rzeczy i tak już zostanie. Zabraknie pieniędzy, chęci itd. A w dodatku ci obcy ludzie (jeśli budowlańców - z całym szacunkiem dla śmietanki tej profesjii - ludźmi nazwać można) kręcący się po mieszkaniu ... Wydaje mi się że dobrze jest przyjąc termin ambitny z tym że zakładać iż świat się nie zawali jak przesunie się o kilka miesięcy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofija 04.06.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 zdecydowanie prosimy o dalej (przyznam, że zajrzałam do tej "puszczy", bo myślałam, że może jakiś ziomek w Puszczy Białowieskiej, znaczy się gdzieś na skraju, ale i tak miło brzmi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.06.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Przeczytałąm o banku i aż mi się rzewnie na sercu zrobiło. My drżeliśmy o zdolność kredytową, o zabezpieczenia, z kluską w gardle podpisywaliśmy weksle... To były chwile! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 04.06.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Dziękujemy z żoną za słowa otuchy. Wigilia jest realna, bo zakładamy że się wprowadzimy. Do tego, co będzie stało. Do czegokolwiek Szczegóły dalej w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIWANCZYK 04.06.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Gratuluję odwagi i życzę powodzenia i dużo cierpliwości. Puszcza Mar. to przepiękna miejscowość, dużo zieleni i świeżego powietrza. Pobudowaliśmy dom pod Skierniewicami, za kilka dni chcemy się wprowadzić. Wrazie problemów z wyborem podwykonawców służę pomocą, (mieliśmy do nich wyjątkowe szczęście).Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 04.06.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Bard13 - pisząc że wigilia jest realna miałem na myśli że naprawdę, wbrew temu co wielu mówi, jest to realne by mieć całkiem znośne warunki do zamieszkania. W technologii tradycyjnej. Wiem że będziesz miał b. mało czasu przy tym całym rozgardiaszu obecnie, ale żeby zamieszkać musisz m.in. zamknąć dom. Czyli okna i drzwi. Terminy tu są liczone w miesiącach (np. 2 miesiace). Oczywiście może jakiś dostawca w okolicy zrobi to szybciej ale tak się porobiło przez ten maj. Więc jeśli mi wolno Ci coś doradzić, zamów je jak najwcześniej, najlepiej jak tylko będziesz miał otwory okienne i drzwiowe. Pozdrawiam i przepraszam jeśli uważasz że wyrywam się ze swoimi radami nieproszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.06.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Wrazie problemów z wyborem podwykonawców służę pomocą, (mieliśmy do nich wyjątkowe szczęście). Monika To już się piszę na wykonawcę sieci CO i wody. Kanalizacją zajmie się teść, hydraulik, ale nie robi w miedzi i plastiku, więc rurek w domu nam nie ułoży. Gdzie mieszkasz, skoro jesteśmy "sąsiadami" to grilla trzeba zmontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 07.06.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 WitamWyprzedzasz mnie o jakieś dwa miesiące, więc będę z uwagą śledził Twoje poczynania.P.S. Też się wyprowadziłem z Żoliborza i dojazd do pracy wydłużył mi się w sumie o godzinę z hakiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 08.06.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Co do dojazdów - sama przeprowadzka wydłużyła mi czas do pracy o ok. 20-30 min co uznaję za całkowicie akceptowalne. Natomiast to że rozkopali Aleję Krakowską - dodatkowo o godzinę (pierwszego dnia - teraz znalazłem sobie jakieś objazdy więc tylko 30 min). Czyli gdybym mieszkał w W-wie mógłbym mieć to samo - długi czas dojazdu ... Pozdrawiam Ps. Czy wy budujecie dwa różne acz podobne domy? (Chodzi o to że przy nickach macie obrazki różnych domów - albo mi się tak wydaje ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 08.06.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 To ta sama Manuela U mnie od frontu, u męża od ogrodu... tak dla całości widoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 14.06.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Manuela wystaje już z trawy. Ma jeden bloczek fundamentowy wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 14.06.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 No i mój domek po wylaniu fundamentów sięga ponad trawę. W weekend popadało i zacznie rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.06.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 hej podany link na onecie chce hasła do logowania ...musisz wejść do albumu nie jako właściciel tylko znaleźć swój album w tych wszystkich na onecie i dopiero ten link skopiować ...czekam na zdjęcia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 16.06.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Ja dokładnie w tej samej sprawie co moja szacowna przedmówczyni Z niecierpliwością czekam na dostęp do albumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 16.06.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Link już poprawiony, za szybko skopiowałem i wkleiłem. Link w stopce i na stronie działa. Dzięki za ostrzeżenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 16.06.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Już działa Miłego oglądania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 16.06.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Po obejrzeniu zdjęć jedna myśl mnie naszła: jakie równiutkie te ścianki fundamentowe aż żal je ukrywać Macie super ekipę, oby tak dalej pracowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts