Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Puszczy-komentarze

magi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

u mnie zawiadomienie o wpisie banku do hipoteki to nie wszystko (tzn koniec ubezpieczenia,

bank kazał poczekać przepisowe 14 (chyba, a może 7 ??) dni na możliwe odwołanie i wystapienie o odpis/wypis KW i dopiero wtedy do banku po zwolnienie z ubezpieczenia kredytu.

u mnie to ok 4 tyg dodatkowo czekania na odpis z KW, czyli kolejny miesiączek więcej do płacenia.

u mnie zawiadomienie o wpisie banku do hipoteki to nie wszystko (tzn koniec ubezpieczenia,

bank kazał poczekać przepisowe 14 (chyba, a może 7 ??) dni na możliwe odwołanie i wystapienie o odpis/wypis KW i dopiero wtedy do banku po zwolnienie z ubezpieczenia kredytu.

u mnie to ok 4 tyg dodatkowo czekania na odpis z KW, czyli kolejny miesiączek więcej do płacenia.

O mać...

Jakie odwołanie? Od czego? Kto mi się odwoła, ajk mam ustanowioną księgę?

Podali jakiś powód? A może to bankowe towarzystwo ubezpieczeniowe i kroją cię na wydrę?

Jakiś dramat

O mać...

Jakie odwołanie? Od czego? Kto mi się odwoła, ajk mam ustanowioną księgę?

Podali jakiś powód? A może to bankowe towarzystwo ubezpieczeniowe i kroją cię na wydrę?

Jakiś dramat

chyba normalna procedura. (przynajmniej wygląda logicznie)

na zawiadomieniu o wpisaniu hipoteki dostaniesz informację że możesz sie odwołać wciągu iluś tam dni. (paranoja bo to ty skladałeś wniosek, no ale tak jest na zawiadomieniu z sądu.)

dlatego bank (Lukas) prosi o odpis po uprawomocnieniu sie wpisu hipoteki.

i wtedy koniec z ubezpieczeniem.

może inne banki bardziej ufają swoim klientom?

sam jestem ciekaw, więc proszę o info.

:wink:

To idziesz do sądu z oświadczeniem, że się nie odwołujesz i prosisz o uprawomocnienie.

Ciekawe, sam się będę musiał wczytać w ten świstek jak przyjdzie

twój bank też to dostanie, i tez może sie pewnie odwołać.

ale tak gdybając dojdziemy do absurdów, "...sami sie bedziemy odwoływac...na swoje wnioski..." :D

w każdym razie bank mi nie ufa i przestanie wymagać ubezpieczenia gdy hipoteka bedzie ostateczna.

a można stwierdzić w sądzie że sie nie odwołujemy, ile przyspieszy to sprawę?

a ile u kolegi się czeka na odpis?