czupurek 26.07.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 z tym pokryciem to, faktycznie trudna sprawa. niby dachówka to, jednak dachówka no, ale cena gąsiorów i innych dachówek oraz elementów dodatkowych - niebagatelna niestety nie pierwszy i nie ostatni to, dylemat, co wybrać ja mam prostszy dach niż twój, ale zdecydowałam się mimo wszystko na dachówkę cementową bo, okazało się, że przy dachu kopertowym straty na blasze są duże i szkoda kasy z nieciepliwością czekam na cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 28.07.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 W piątek jesteśmy umówieni ze znajomym na wycenę dachu.Już mamy skrzynkę wódki i wiadro proszków na uspokojenie. Jakoś czuję, że stanie na cemencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 28.07.2004 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 i jeszcze coś na kaca ładnie to wszystko się prezentuje na zdjęciach, czekam teraz na berecik co do pokrycia, ja tak jak czupurek mam dach kopertowy i dachówka wyszła mi minimalnie drożej niż blacha więc dyskusji nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 29.07.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Bard czy ty masz zamiar deskować dach? (tak odczytałem w Twoim dzienniku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 29.07.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Tak, będziemy robili pełne deskowanie.A czy w związku z tym są jakieś przeciwskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.07.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Tak wyszło, pełne deskowanie. Jedyny nasz ukłon w stronę "tradycji" przy budowaniu. Jakoś deskom i papie bardziej ufamy niż foliom.Za łatwo je uszkodzić i wtedy szlag trafia ich ideę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 29.07.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 nie szkoda Ci pieniążków? u mnie nawet jednej dziurki nie było. Ale... co kraj to obyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 29.07.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 A tak z ciekawości jaki jest koszt deskowania - deski, papa + robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 29.07.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Odp. 1: Nie szkoda nam pieniędzy na deskowanie Są rzeczy, na których nie należy oszczędzać. Odp. 2: Koszt deskowania mamy wliczony w całość robót. Ekipa oddaje dom z więźbą, deskowaniem i pod papą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mając 29.07.2004 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Jasne. Co by nie było, ważne, żeby było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 23.08.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Witamy po urlopie A w albumie nowe zdjęcia Naszej Manueli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 27.08.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Kurcze, u Was już wylewki, a gdzie ja jestem.Boje się, że z zimowego wykańczania nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 27.08.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Kurcze, u Was już wylewki, a gdzie ja jestem. Pod Agrestem... Nie martw się... też tak kiedyś mówiliśmy, tym co byli na wyższym etapie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.09.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Ninka tylko takich awarii. A tak opisałaś, że prawie uwierzyłem, że to wina elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 13.09.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Masz rację.Jak czasem czytamy co u innych na budowach się dzieje, to świeczki w kościele palimy z wdzięczności. Odpukać, jak na razie wszystko gra i mamy farta do uczciwych wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.09.2004 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Gratuluję tempa i porządku.Prawie razem zaczęliśmy a Wy już kończycie.Mi w tym tygodniu kończą dopiero deskowanie (też jestem zwolennikiem tradycji) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 14.09.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Gratuluję tempa i porządku. Prawie razem zaczęliśmy a Wy już kończycie. Mi w tym tygodniu kończą dopiero deskowanie (też jestem zwolennikiem tradycji) Pozdrawiam He, he ale my nie mamy jeszcze wody prądu, gazu i szamba Domek skończony będzie a my w korzuchach do latryny i woda we wiadrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.09.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Bard, zbiorniczek pod rynny, a pitna z butli. Prąd do życia nie jest potrzebny, wieczory przy świecach. szambo zdążysz jeszcze wykopać na jesieni, przy okazji wykopków pod zbiornik deszczówki. Gaz zawsze można w butli przywieźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 24.09.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Zobaczcie jaki ten los (lub fachowo rynek walutowy) jest wredny. Ludzie którzy dopiero co skończyli budowę i zaczynają spłacać kredyt we frankach są w niebo wzieci, natomiast tacy jak Wy, którzy wszystko wyliczyli co do złotówki, mają teraz niemały problem gdy te same 50.000 franków jest warte 10.000PLN mniej. Życzę Wam, żeby problem nie spotęgował się gdy tendencja się odwróci zaraz po zakończeniu Waszej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 24.09.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Wspaniale napisany dziennik. Lektura naprawdę pasjonująca. Aż dziw, że nie wpadłem tu wcześniej. A Wasz plan zamieszkania na gwiazdkę baaardzo ambitny, ale pewnie się uda. Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts