Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy mozna polozyc plytki scienne na podlodze?

nlsn

Recommended Posts

Proszę powiedzcie czy mozna polozyc plytki ścienne Opoczno Inwencja 10x10, o takie:

http://www.opoczno.eu/produkty/plytka/tshow/__pl__tiles__show__415/

na podłodze w łazience? Jakie mogą być z tym problemy? Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym tremacie?

Szukam plytek matowych 10x10 zeby zrobić z nich szachownicę na podłodze i nie mogę znaleźć.

wiesz, najlepiej zapytać w sklepie albo przynajmniej swojego fachowca, który będzie Ci je ewentualnie kładł, tacy ludzie mają ogromne doświadczenie bo nie jedno już robili u ludzi także oni najlepiej wiedzą, może jeśli chodzi o problemy to po prostu takie ścienne płytki będą mimo wszystko miały słabszą wytrzymałość na ewentualne pęknięcia czy coś takiego także dopytaj fachowców- ja bym chyba mimo wszystko nie ryzykowała ;p

no i teraz przynajmniej już wszystko wiadomo- czyli nie kładziemy nic ze ścian na podłogi :p tak myślałam że się takie płytki nie nadają bo nie są zbyt trwałe, ale co by nie mówić, miałeś niezły pomysł na wyjście z sytuacji ;p ale naprawdę nigdzie nie możesz znaleźć zwykłych matowych płytek? aż nie mogę uwierzyć ;p

tez myslałem ze nie ma bardziej oczywistych plytek niż podlogowe zwykłe białe i czarne, matowe do ulozenia w szachownice 10x10. Okazuje sie jednak ze po przejrzeniu oferty wszystkich producentow polskich - zaden z nich nie ma takich plytek PODLOGOWYCH. Tez bym w to nie uwiezył tydzien temu.

Jedyne co znalazłem to Vives i Villeroy&Boch ale to droższa zabawa jak na tak podstawowe płytki i z dostepnością lipa.

Szkoda że nikt mi nie potrafi odpowiedzieć tak technicznie, dlaczego lepiej nie kłaść tych ściennych na podłogę w łazience gdzie ścieralność nie ma znaczenia przecież, zwlaszcza jak plytki są barwione w masie. no nic. szukam dalej