mrmeX 15.09.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witam, dzisiaj miałem zamawiać drzwi Porta Grande ale okazało się, że zmienili cennik akurat od dzisiaj... podnieśli o 50 zł netto za skrzydło oraz 50 zł za ościeżnice i jeszcze piszą w katalogu, że to super cena. Normalnie gdyby nie to,że żonie się podobają to dawno bym wybrał inna firmę za takie traktowanie.Piszę posta nie po to aby się żalić ale, żeby jakoś zorganizować tańsze drzwi. Może jakiś sprzedawca się wypowie. Czy mogą być wprowadzone jakieś promocje zimowe na drzwi ? Czy też cena w katalogu będzie obowiązywała do końca roku? Ktoś wie jaka jest polityka? jak było w ostatnich latach?A może znacie drzwi konkurencji co wyglądają podobnie do porta grande A0?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 15.09.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Hmmm.... skoro przy wykończeniu domu 50 zeta to tragedia to co można powiedzieć?Porta, o ile pamiętam, nie wprowadzała żadnych promocji zimowych. Towar jest jaki jest za naprawdę dobrą cenę, żadna tam rewelacja, tylko cenowa. Nawet po podwyżce o 50 zeta za skrzydło i dodatkowe 50 za ościeżnicę.Poszukaj Polskone ale chyba nie wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 15.09.2014 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Przy jednych drzwiach wiadomo niewielka kwota ale przy 10 to już 1000zł netto. A przy wykończeniu to spora kwota:) Poza tym bardziej jestem zły na siebie, gdybym podpisał umowę w sobotę miałbym tysiaka w kieszeni. Znalazłem jeszcze firmę invado robi podobny model ale nie wiem jak z jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewe ręce 15.09.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Nie wiem skąd jesteś, jeśli z okolic Wrocławia to przejrzyj katalog drzwi Dekato: dekatodrzwi.pl. Mają ciekawe wzory (trochę inne od tych typowych dużych producentów), zwłaszcza drzwi szklane prezentują się efektownie. Oczywiście wszystko wykonane na indywidualne zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarko73 16.09.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Witam! Z racji,że mam na co dzień do czynienia z Portą to wg. nowego cennika różnica na sztuce drzwi, czy ościeży to około 5-6 złotych, a nie 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 16.09.2014 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Witam, być może ale Porta Grande wzrosła o 50 zł plus ościeża 50zł. tak wynika z wycen i z katalogu.Coraz więcej czytam o tej firmie Invado. Model Bianco. Dzwoniłem do kilku firm jedni chwalą inni mówili, że zrezygnowali z dystrybucji ze względu na jakość wyrobu. Ktoś z szanownych forumowiczów montujący lub sprzedający na co dzień drzwi miał z nimi do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarko73 16.09.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Powiedz mi jaki model, grupa okleiny i rodzaj ościeży /zakres regulacji dla tego modelu grande.Bardziej od Invado poleciłbym Ci Erkado lub nieco drożej DRE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 16.09.2014 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Grande model A0 kolor biały, zakres regulacji do 180mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.09.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Pismo z Porty ze zmianami /w tym cena Grande/plus 50zl/ bylo rozeslane 10 dni przed podwyzka takze dobry salon zdazylby przekazac ta informacje klientom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.09.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Tytułem uzupełnienia dodam: tak jak napisłem - specjalistyczny salon wiedzialby że szykuje się podwyżka. Sprzedając mydło i powidło (lub choćby pięć różnych marek) trudno opanować szczegóły. Ale specjalizacja oznacza na ogół wyższe ceny , bo obroty nie są już hurtowe a trzeba żyć. Ale to są codziene wybory. Grande to lakierowane skrzydło, do tego wykonane na ramie drewnianej, więc stabilnej. Invado, Erkado, DRE to tylko MDF który jest tańszy. Nie oznacza że wyraźnie gorszy, ale tu jest różnica w cenie. Do grande porównałbym Polskone Modern, ale te są jeszcze droższe i sądzę że tak istotna podwyżka (50zł) wynika z rozpoznania rynku i/lub faktycznych koszto produkcji (trwałe malowanie drzwi to sztuka) - to może pękać i ukazywać szczelinę, a że nie jest to okleina łączona na elementach, to jest uznawane za wadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaka 17.09.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 jakiś miesiąc temu widziałem na stronie porty gazetkę rabatową, z tym że teraz jej już tam nie ma. może warto się wstrzymać i poczekać, może znowu będą mieli jakieś przeceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarko73 17.09.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Co do modelu rzeczywiście cena 50 zł netto różnicy, ale ościeża tylko 5 zł netto w górę. Ostatnim czasem bardziej polecę jak pisałem Erkado lub DRE. Przy Porcie ostatnio jak nie problemy z zawiasami (pomieszane norma polska z czeską) to drobne uszkodzenia z linii produkcyjnej retuszowane chyba przez przedszkolaka - mowa o białych drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 18.09.2014 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Witam, dziękuję za wypowiedzi jak ktoś ma jeszcze coś do dodania to chętnie posłucham.Jeśli chodzi o ościeżnice Porta to dziwna sprawa w katalogu online 1/2014 cena netto 482,(katalog 2/2104 cena 487zł) Natomiast sam na własne oczy widziałem katalog 1/2014 w sklepie co cena ościeżnic była 442 zł netto. I takich miałem kilka wycen stąd pisałem, że cena ościeżnic też wzrosła 0 45zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarko73 18.09.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Jeśli potrzebujesz kilka sztuk drzwi, to zawsze można coś w punkcie handlowym utargować przy całym komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 25.09.2014 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Witam, jednak wezmę Portę, drzwi wyglądają o wiele solidniej. Mam pytanie odnośnie gotowego otworu drzwiowego ma być 206cm. Ja mam otwór 205cm. Z rysunku technicznego ościeży wynika, że przy otworze 206cm jest 22mm miejsca na piankę. Czyli 205 by pasowało, tylko będzie mniej miejsca na piankę. Czy dobrze rozumuję?Drugi przypadek, to mam otwór na 204, w tym przypadku powinienem podciąć drzwi i ościeżnicę o 2 cm?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarko73 25.09.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Przygotuj otwory na 202cm od wykończonej posadzki (płytki/panele) i zamów drzwi w czeskiej normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 25.09.2014 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Ale piszesz tylko o przypadku, gdzie mam do podcięcia drzwi?, w drugim przypadku włożę w otwór 205 ościeżnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarko73 25.09.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Tylko jak masz te drzwi w zasięgu wzroku to nie za ciekawie wygląda jak jedna ościeżnica jest wyżej a druga niżej. Polecam wyprowadzić (obniżyć światło do 202cm ) i zamówić normę czeską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 15.10.2014 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam, ostatnio widziałem drzwi wykonane przez stolarza. Bardzo ładne były. Zrobił mi ofertę za drzwi białe mniej więcej w stylu Porty Grande. Chce około 1000zł (bez klamek)Grubość drzwi 42mm, rama drewniana wypełnienie albo z drewna olchowego albo z mdfu. Przy czym mdf pewnie lepszy bo nie będzie widać łączeń klejonego drewna? Zachwala, że takie drzwi można za kilka lat zawsze odnowić. A takie Grande wiadomo jest okleina więc z renowacją chyba gorzej. Ktoś ma doświadczenie, warto takie drzwi zamówić u stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ki wi 01.04.2015 03:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Kochani ... Firma Porta znów zaskakuje swoich klientów niespodzianka w postaci zmian cen drzwi Grande , buduje sie kilka miesięcy , niedługo czeka mnie zakup drzwi , typ padł na Grande i okazuje sie ze w ciagu pół roku to juz 3 podwyżka cen tych drzwi , jestem rozczarowana , z niespełna 700 zł dzis stoją ponad 900 , rezultat .. Kupie Tańsze DRE tez białe i tez malowane lakierem UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts