jaroo676wp.pl 15.09.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 witam. Mam problem ponieważ ostatnio w moim domu wymieniłem schody. Schody zamówiłem z podświetlaniem led. Mój problem polega na tym otóż: mam obecnie połączenie pod wyłacznik schodowy. Chciałbym zamienić to na wyłączniki dzwonkowe aby normalne oświetlenie razem ze schodami świeciło i po zaprogramowaniu tego urządzenia po dwukrotnym naciśnięciu aby same schody świeciły. Oczytałem się troszke ale nie wiem jak mam się do tego zabrać. Przekaźnik na szynie już mam zamówiony i włącznki również. Jak kabel mam użyć? Lampa musi być podłączona bezpośrednio do przekaźnika? no i jeszcze jak podłączyć oświetlenie led alby nic się nie popaliło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil929 16.09.2014 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 [.....] Przekaźnik na szynie już mam zamówiony i włącznki również. Jak kabel mam użyć? [.....] 1) Co zamówiłeś ? Napisz dokładnie jakie to jest urządzenie. 2) Masz możliwość dołożenia przewodów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroo676wp.pl 16.09.2014 04:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 1) Co zamówiłeś ? Napisz dokładnie jakie to jest urządzenie. 2) Masz możliwość dołożenia przewodów ? http://allegro.pl/przelacznik-bistabilny-czasowy-sekwencyjny-rozny-i4530684914.html taki sterownik mam możliwość dołożenia kabli chociaż wolał bym tego nie robić bo trzeba było by miałbym troche wykuwania. Kabel 3x1,5 wystarczy czy trzeba 5x1,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil929 16.09.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 http://allegro.pl/przelacznik-bistabilny-czasowy-sekwencyjny-rozny-i4530684914.html taki sterownik mam możliwość dołożenia kabli chociaż wolał bym tego nie robić bo trzeba było by miałbym troche wykuwania. Kabel 3x1,5 wystarczy czy trzeba 5x1,5? Z opisu wynika, że to prosty sterownik programowalny. Takie rzeczy działają na wyjściach w oparciu o wewnętrzny program, który zbiera dane z wejść. Wejścia, czyli w tym przypadku klawisze wyłączników dzwonkowych powinny moim zdaniem mieć osobne przewody bo to w tym układzie zwykłe zwory NO. Nie widzę tego jakoś na normalnym prądowym okablowaniu. Na stronie 5 i 6 instrukcji jest pokazany sposób podłączanie wejść. Wyłączniki MUSZĄ być separowane względem wyjść wysokoprądowych czyli u Ciebie lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts