xola 15.09.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witam wszystkich To mój pierwszy post na forum, choć podczytuje je regularnie juz od maja - czyli miesiaca w ktorym zaczelismy wykanczanie naszego domu. Jak dotad moje problemy nie byly zbyt oryginalne bo zwykle udawalo mi sie znalezc odpowiedzi w innych watakch, tym razem jednak szukam i jak dotad udalo mi sie znalezc tylko jeden temat poruszajacy podobny problem. Zalezy mi na jak najwiekszej ilosci szafek w lazience, a ze mam wszedzie same skosy , to najlepszym (i jedynym) miejscem wydaje sie sciana z wc. Kibelek stoi mniej wiecej na srodku a plan jest taki zeby z boku i do gory zrobic szafki (glebokie na 20cm). No i tu zaczyna sie problem - bo nie wyobrazam sobie laczenia plytek za geberitem z materialem ktory bedzie na frontach. Pomysly na rozwiazanie tej sytaucji sa dwa: fronty mdf akrylowe, ewentualnie fronty z lacobelu. Przy czym w tej chwili fronty akrylowe sa przeze mnie preferowane (mam dwoch potencjalnych wykonawcow, jeden proponuje fornty akrylowe, drugi z lacobelu, przy czym ten ktory robi fronty akrylowe jest silnie tanszy i bardziej konkretny przy dyskusjach o ewentualnych rozwiazanich technicznych). Pytanie: czy ktos z Was tutaj ma doswiadczenia z takimi materiałami - w szczegolnosci z akrylowana plyta MDF - umieszczona na zabudowie WC? Czy sa jakies ewidentne plusy lub minusy takiego rozwiania. Ewentulnie czy można stwierdzic wyzszość jednego materiału nad drugim (akryl vs. lacobel)? Widzialam w necie pare wizualizacji z wykorzystaniem zarowno plyt lakierowanych jak i lacobelu do zabudowy wc, ale jednak jest to zdecydowana mniejszosc propozycji.... Z góry dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts