TomaszD 16.09.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Witam, wykańczam piętro w domu w którym na parterze mieszkam. Wylewki będę mógł zrobić dopiero w październiku. W międzyczasie myślałem żeby ocieplić poddasze, położyć folię i ułożyć płyty G-K zielone na więźbie, a zwykłe przykleić na ściany (murowane), ale przeczytałem że to nie jest najlepsze rozwiązanie żeby układać G-K przed wylewkami. Zacząłem już układać pierwszą warstwę wełny między krokwiami i teraz nie wiem czy kontynuować czy lepiej wrócić do ocieplania po wyschnięciu wylewek? Poradźcie co najlepiej zrobić żeby nie marnować czasu i żeby nie narobić sobie dodatkowych kłopotów. Czy ułożenie wełny i folii paroizolacyjnej bez płyt przed posadzkami będzie dobrym wyjściem? Edytowane 16 Września 2014 przez TomaszD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 17.09.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Witam, Wylewki będę mógł zrobić dopiero w październiku. Wylewki mają dużo wody, w październiku jest zimno, i bedą długo schły. Wilgoć w domu sprawi, że na płytach KG pojawi się pleśń. Co do wełny, to może się nic nie stanie, jeśli dobrze zaizolujesz folią paroizolacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts