PPawluk 04.06.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Czesc http://www.archon.com.pl/index.php?menu_act=1&all=1&act=12&sid=m3f02a8cc40d4f&intra=f69a3770bb3e7e54aedd0037c2593c64&crc=b3e8bb08ffd688f5ddb64dd28db3e667 to jest dom w slonecznikach pracowni Archon - moj trzeci i mam nadzieje ostatni projekt do zakupu ktorego jestem na 100 % przekonany :) - pozostale odpadly ... Z biura archonu wiem ze cieszy sie on duzym powodzeniem i jest budowany gdzies.... Niestety nie wiem gdzie Czy ktos z was grupowicze buduje / chce budowac lub widzial na zywo to cudo gdzies w Polsce - bede bardzo wdzieczny za wszelkie namiary - (prosze los zeby to nie byl Szczecin - ale co tam jak trzeba to i tam pojade :) 10h drogi ) Oczekuje oczywiscie na wszelkie krytyczne uwagi nt tego projektu (pozytywne wymieniamy z zona juz od dwoch tygodni ....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 04.06.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Jedna łazienka na piętrze to chyba za mało na 5 pokoi. Jak liczna jest Wasza rodzina, jeżeli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 04.06.2004 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 na razie 2 w planach 2 + 2 ) Co do lazienki na gorze to swiadoma decyzja - lazienka na dole jest duza i przez najblizsze kilka lat to wystarczy. Jesli kiedykolwiek sie okaze ze potrzeba wiecej lazienek to na gorze dorobi sie jeszcze jedną w pokoju obok lazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 09.06.2004 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 No i co nie bedzie zadnych komentarzy do slonecznikow :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 09.06.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Jest to duzy dom dla licznej rodziny. Planujesz rodzinę 2+2 a budujesz dla 2+ 4 nawet hmm. No, ale skoro tyle tych sypialni Ci potrzeba to Twoja sprawa. Mam jedna uwage dośc zasadniczą : na projekcie przerywaną linią zaznaczony jest jak mniemam podciąg. Skomplikowany konstrukcyjnie wymagajacy dobrego fachowca do jego wykonania a przez to drogi. Zdecydowanie odradzałabym. Poza tym : 1. Jeżeli warunki na działce wymuszaja usytuowanie tarasu od frontu to ok, jesli niekoniecznie, to jest to również nienajszczęśliwsze rozwiązanie. 2. Schody jednobiegowe 15 stopni to albo... drabina albo niski parter (najwyżej 2,5m), a na więcej zwyczajnie brak miejsca . 3. Daleko z salonu do wc (za blisko tez nie dobrze ) i w dodatku trzeba szukac go po zakamarkach 4. Z każdego pomiszczenia na poddaszu wyjście na balkon, może i ciekawe rozwiązanie, ale nie wiem czy funkcjonalne. Każdy balkon to potencjalny mostek termiczny i czy naprawde bedziesz z nich korzystał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 09.06.2004 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 A wiec dyskutujmy: 1. Liczba pokoi na gorze to wypadkowa wielkosci dolu - musze miec tyle pomieszczen na dole, to jak sobie podziele gore sciankami dzialowymi to juz inna sprawa ... poza tym nad garazem na gorze bedzie strych (ew. stol do bilarda - jak zona pozwoli )) 2. Zamiast podciagu moga byc tam scianki ale one strasznie ograniczaja tzw. "wolna przestrzen" - (widzielismy cos takiego i praktycznie wychodzi maly salon mala jadalnia a miedzy nimi drzwi, ja wole wieksza przestrzen nawet kosztem pewnych trudnosci. Mam nadzieje ze moi fachowcy sobie z tym poradza ... 3. taras bedzie od ogrodu, wjazd do garazu bedzie na bocznej scianie tak ze domek bedzie stal wzdluz waskiej dzialki. 4. Schodami to mnie zmartwilas - musze pomyslec ... 5. WC odleglosc nie problem - mysle ze dobiegne :) co do konstrukcji zakamarkow to z checia bym je przerobil ale mi jakos nic nie przychodzi do glowy ... 6. Balkony sa b ładne co do funkcjonalnosci to masz oczywiscie racje ale ... ...sa b ładne ale w zasadzie pewnie nigdy sie na nie nie wyjdzie (co najwyzej kiedys dzieci na fajke zeby starzy nie poczuli dymu :) - kwestia robienia ich wszystkich jest jeszcze do przemyslenia. Widzielismy w sobote taki sam domek tylko bez garazu: - schody sa wygodne mozna sie jedynie zastanawiac czy maja sie zaczynac przy wejsciu czy przy salonie ?? - balkony sa OK - chociaz masz racje ze nie beda uzywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts