fazownik81 16.09.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Witam. Szukam ale sprzeczne informacje widzę, właściwą izolacja domu drewnianego od wewnętrznej strony : płyta gartongips, folia zwykła, stelarz, bale główne, wełna 10 pion, wełna 5 w poziomie, membrana paroprzepuszczalna, pustka powietrzna 5cm, deski elewacyjne. Dobrze tak będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_K 19.09.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Ja mam nieco inaczej.Ściana od wewnątrz:płytafoliastelażbalestelaż drewniany (do którego jest przymocowany:)styropian 10 cmstyropian 5 cm (na zakładkę)tynk akrylowy Mieszkam od ponad 4 lat i jest super cieplutko, a w lecie miły chłodek.Brak problemów z wilgocią.Nie twierdzę, ze jest to idealny sposób, ale taki już zastałem i sprawdza się.Teraz mam do ocieplenia poddasze użytkowe i tam zrobię izolację wewnętrzną (mam izolację stopu a w zasadzie powały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARENO 19.09.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 tak i nie można się pomylić bo będzie... nieciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts