Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

mam prośbę o jakieś podpowiedzi na temat tego jak wykonać prawidłowo otwór w istniejacym już stropie???

Po krótce o co chodzi. Postanowiłem do istniejącego budynku dobudowć poddasze użytkowe. Wczesniej na budynku był płaski dach teraz sa skosy i poddasze. Wszystkie roboty zostały odebrane przez kierownika itp i wszystko jest ok.

Częsć budynku jest starsza z lat 70 tych druga czesc to lata 90. W starszej czesci strop to cegły pomiędzy legarami, nowsza czesc teriva.

Mam pytanie do bardziej doswiadczonych na forum jak prawidłowo wykonac wejscie na gore tak zeby było solidnie.

Gdybym cos niejasno opisał prosze napisac to dokladniej postaram sie wyjasnic.

Z góry dzięki :)

Witam,

mam prośbę o jakieś podpowiedzi na temat tego jak wykonać prawidłowo otwór w istniejacym już stropie???

Prawidłowo to z pozwoleniem, wzywasz na budowe konstruktora ten pooglada co masz i cos zaprojetuje w tym przypadku byc może oprócz dziury i jakies belki i słupa

Dokładnie tak, zlecenie pracy konstruktorowi, który oceni stan faktyczny wykona projekt. Może być potrzeba dozbrojenia jakąś belką, którą gdzieś trzeba osadzić itp... nie sądzę, że doświadczony forumowicz poleci coś innego, a może jeszcze weźmie odpowiedzialność ?!

Witam,

dzięki chodiło mi tylko o jakies sugestie byc moze ciekawe rozwiązania zebym byl przygotowany na rozmowe z konstruktorem nie chodzi tu wiadomo o ponoszenie odpowiedzialnosci :)