Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu - Jaka kamera do filmu poklatkowego?

Recommended Posts

Witam,

Mam nadzieję, że zamieszczam temat w dobrej kategorii. Potrzebuję porad odnośnie zakupu sprzętu. Jak w temacie- chcę zamontować kamerę na placu budowy, która zarejestruje postępy prac? Chodzi mi o uzyskanie takiego filmiku jak np. tutaj:

Budżet- Max 1500zł.

Specyfikacja- łatwa do montażu, najlepiej bezprzewodowa, długo trzymające baterie.

Cel- zamontować kamerę, zostawić na miesiąc/dwa, przyjechać , wyjąć kartę z nagraniem i koniec;)

Nie chcę bawić się w obróbkę filmu- nie znam się na takich programach, muszę mieć gotowy filmik bez żadnego formatowania.

Czy ktoś wykorzystywał taki sprzęt na swojej budowie i może coś doradzić?

Z góry dzięki.

>JacekOstrowski sprawdź sobie kamery Brinno, ja nie używałam takiej kamery na budowie, ale mam model Brinno do robienia zdjęć autoportretowych. Monitoruję postępy ciąży:) Jak kupowałam, to widziałam, że mają również inne modele, takie na budowę też. Poczytaj, albo najlepiej zadzwoń tam. Obsługa jest bardzo miła, wszystko Ci wyjaśnią i doradzą fachowo.

• 4 weeks później...
Dzięki Aldis, ta kamera Brinno to nadawałaby się do filmowania budowy. Prace już u mnie w toku, ale może zrobiłbym film z budowy wewnątrz, tak jak tutaj, świetnie to wygląda:
w takim tempie to można budować:) Najważniejsze, że kamera jest prosta w obsłudze i długo trzymają baterie. A jak jakość nagrań oceniasz?

• 2 weeks później...
Dzięki Aldis, ta kamera Brinno to nadawałaby się do filmowania budowy. Prace już u mnie w toku, ale może zrobiłbym film z budowy wewnątrz, tak jak tutaj, świetnie to wygląda:
w takim tempie to można budować:) Najważniejsze, że kamera jest prosta w obsłudze i długo trzymają baterie. A jak jakość nagrań oceniasz?

Jakość bez zastrzeżeń, dobre parametry mają te kamery Brinno.