Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ta spod piątki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mogę się doczekać, bo o ile przygotowywanie potraw nie jest takie trudne, gdy na pralce leży duża deska do krojenia, a obok na ogrodowym stoliku podłączona jest dwupalnikowa kuchenka elektryczna, to już brak zlewu (a co dopiero zmywarki!) jest strasznie odczuwalny i nieumyte naczynia wszędzie się walają ;)

Mam nadzieję, że kuchnia wyjdzie super i nie zawiodę się na wybranym wykonawcy :)

Heeej Marysia Ro gratuluje urządzania mieszkanka i w związku z tym, że nie długo ( mam nadzieję ) ruszamy z wykańczaniem to mam do Ciebie parę pytań ;)

Czy obudowa WC to są te same płytki co na podłodze ? Na zdj wydają się mieć troszkę inny odcień ?

Jak kleiłaś lustro, na płytki czy była zostawiana dziura ?

Planuję podobną łazienkę jednak chciałabym większe płytki ścienne.

Gdzie kupowałaś drzwi, czy jesteś z nich zadowolona i jaka cena jeśli to nie tajemnica ;) I czy w pokojach są przeszklone mleczną szybą ?

Jestem bardzo Ciekawa Twojej kuchni, będę polować na zdjęcia :D

Ja mam duże wątpliwości co do mojej bo wysyłałam projekt do parunastu firm i za ten sam projekt wycena wachała się od 9 tyś do 17 !!! Przy tym samym wyposażeniu bo go też rozpisałam. Najczęściej była to cena ok 13-14 tyś jednak jeden pan zaproponował właśnie 9 tyś. Wysłałam do niego zapytanie z jakich powodów jego wycena jest tak niska w stosunku do innych firm i pan twierdzi, że po prostu mniej zarabiają na meblach ale na pewno nie jest to związane z gorszą jakością materiałów. I teraz nie wiem co robić bo zdjęcia na ich stronie podobają mi się a nie ukrywam, że cena jest dla mnie kusząca bo jak się okazało mój założony budżet na mieszkanie jest za mały ( a nie mam możliwości żeby był większy ) i muszę jakimś cudem wykombinować jak tu wszystko wykończyć za takie a nie większe pieniądze ;)

Ja mam duże wątpliwości co do mojej bo wysyłałam projekt do parunastu firm i za ten sam projekt wycena wachała się od 9 tyś do 17 !!! Przy tym samym wyposażeniu bo go też rozpisałam. Najczęściej była to cena ok 13-14 tyś jednak jeden pan zaproponował właśnie 9 tyś. Wysłałam do niego zapytanie z jakich powodów jego wycena jest tak niska w stosunku do innych firm i pan twierdzi, że po prostu mniej zarabiają na meblach ale na pewno nie jest to związane z gorszą jakością materiałów. I teraz nie wiem co robić bo zdjęcia na ich stronie podobają mi się a nie ukrywam, że cena jest dla mnie kusząca bo jak się okazało mój założony budżet na mieszkanie jest za mały ( a nie mam możliwości żeby był większy ) i muszę jakimś cudem wykombinować jak tu wszystko wykończyć za takie a nie większe pieniądze ;)

Cześć Wiolek, wiesz z wycenami tak już jest, że potrafią się bardzo różnić. U nas było tak samo i te bardzo tanie wzbudzały zaniepokojenie. Najlepiej zweryfikujesz to jeżeli popytasz o szczegóły, tzn. np. jakie szufladu będą zastosowane, zazwyczaj droższe to Blumy Hettich, czy może tańsze zamienniki. Twoja kuchnia ma być w mdfie czy z fornirem?

martaMarcia właśnie to była już wycena ze szczegółami czyli z wyszczególnieniem, że wszystkie zawiasy i prowadnice do szuflad Bluma a cargo Rejs. Bez żadnych narożnych koszy żeby nie zwiększać kosztów. Kuchnia jest w MDF białym lakierowanym na wysoki połysk ( i tu ten tani pan twierdzi, że lakieruje u tego samego lakiernika co wiele firm w mieście i oczywiście można zobaczyć u niego wykonania )

martaMarcia właśnie to była już wycena ze szczegółami czyli z wyszczególnieniem, że wszystkie zawiasy i prowadnice do szuflad Bluma a cargo Rejs. Bez żadnych narożnych koszy żeby nie zwiększać kosztów. Kuchnia jest w MDF białym lakierowanym na wysoki połysk ( i tu ten tani pan twierdzi, że lakieruje u tego samego lakiernika co wiele firm w mieście i oczywiście można zobaczyć u niego wykonania )

Witam.

Ważne jest sprawdzenie,z jakiej grubosci płyty zastosowano w korpusach,frontach.Lakierowanie-ważne jest ile warstw na jakim podkładzie i z jakiego lakieru-warto zapytać-ale chyba trudno to będzie zweryfikować.

Jeżeli się nie mylę to więcej szczegółów była w wątku "ile kosztowała wasza kuchnia".

Witam.

Ważne jest sprawdzenie,z jakiej grubosci płyty zastosowano w korpusach,frontach.Lakierowanie-ważne jest ile warstw na jakim podkładzie i z jakiego lakieru-warto zapytać-ale chyba trudno to będzie zweryfikować.

Jeżeli się nie mylę to więcej szczegółów była w wątku "ile kosztowała wasza kuchnia".

O super, przejrzę ten wątek :) No korpusy są 18 mm oklejane pcv, co do lakieru to nie pytałam bo nie znam się na tym jedynie dostałam właśnie informację że lakieruje u lakiernika co wiele firm korzysta z jego usług i że można sprawdzić jakość. Blat chce laminat 3,8 mm nie wiem co tu brać pod uwagę Pan podał mi po prostu firmę z której bierze blaty . Chyba jednak się na niego zdecyduje bo cena w stosunku do innych bardzo atrakcyjna :)

Czy obudowa WC to są te same płytki co na podłodze ? Na zdj wydają się mieć troszkę inny odcień ?

Jak kleiłaś lustro, na płytki czy była zostawiana dziura ?

Planuję podobną łazienkę jednak chciałabym większe płytki ścienne.

Gdzie kupowałaś drzwi, czy jesteś z nich zadowolona i jaka cena jeśli to nie tajemnica ;) I czy w pokojach są przeszklone mleczną szybą ?

Tak, obudowa WC to te same płytki, co na podłodze. Inny odcień to pewnie kwestia światła. Lustro klejone jest do ściany - bardzo jestem niezadowolona z wykonania, źle została zmierzona "dziura" między płytkami, więc na górze jest duża szpara i jeszcze nie wiem, co z tym zrobię.

Płytki kupowałam w Praktikerze i nie mam do nich zastrzeżeń. Te drewnopodobne to Cerrad Setim Honey, cena 50-59zł/m2, a szare to Cersanit Mia, 35zł/m2.

Drzwi są z Castoramy - ładne, ciężkie, ale mam problem z ich wyregulowaniem - podejrzewam, że znów ekipa zawaliła i krzywo założyła ościeżnice... Szkoda gadać, wszystko jest spieprzone w moim mieszkaniu :/

Marysia Ro nie załamuj się, wiadomo niektóre rzeczy nie wychdzą idealnie ale mam nadzieje że na koniec wszystko będzie super :) dzięki za info, właśnie oglądałam te drzwi i myślę, że się na nie zdecydujemy, chociaż chcieliśmy ze szkłem a to wydaje nam się troszkę badziewne :/

Jeszcze prośba zaglądnij na priv ;)

Marysiu, zapowiada się piękne mieszkanko,łazienka śliczna

bardzo się cieszę że podałaś linki do kanap,właśnie poszukuję takiej,ale żeby można było modyfikować boki bo mam malutki pokój

czy już wypróbowałaś spanie na niej,wygodna jest? mam w podobnym stylu rozkładania w salonie i jest super wygodna

chodzi mi o tę szarą :D

I ja i ja !!! Masz już kuchnię ?

Rozglądałam się troszkę po sklepach i znowu coś " zapożyczę" od Ciebie :p W łazience położę cerrad setim ale chyba mist. I znalazłam cudne wspaniałe panele kronopol King Size dąb prowansalski ale kosztują ok 60 zł za metr. Wiem, że to teoretycznie nie jest dużo ale musimy urządzić mieszkanie bardzo oszczędnie więc zastanawiam się czy warto dać te 60 zł skoro już za 30 w promocji da się kupić dobre panele. Ale te strasznie mi się podobają. A Ty co masz na podłodze w pokojach ?

Kuchnia zaczęta, ale jeszcze nie całkiem gotowa, dlatego na razie nie pokazuję zdjęć :p

Na podłogach w pokojach mam Kronopol Orzech Secesja, ładnie wyglądają i zdaje się, że są bardzo trwałe. Według mnie lepiej na tym nie oszczędząć. Aha, i dobra rada - nie kupuj paneli w marketach. Źle je tam przechowują. Ja tak zrobiłam i żałuję, bo się porozłaziły... Trzeba to będzie poprawić :/