stoku 18.09.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Witam, Wiem, że temat wentylacji piwnicy jest dość powszechny, ale kompletnie nie wiem jak się zabrać do roboty, od czego zacząć...Mam dość dużą piwnicę jak na te w blokach, bo 8x7m. Kupiłem już do niej stół do piłkarzyków, ławeczkę do ćwiczeń i takie tam, ale nie idzie wysiedzieć, bo brak powietrza dość mocno przeszkadza. Chcę tam zrobić ogólnie jeszcze remont, ale bez wietrzenia na nic by to było. Piwnica ma jedno okno (miejsce na okno) w tym momencie zabite dechami, bo wychodzi ono na dziurę pod kratką w chodniku (nie wiem jak to fachowo nazwać), więc jest tam dużo syfu. Nie wiem czy wstawienie okna w takim miejscu poprawiłoby wentylację.Czytałem na tym forum, że ludzie robią wentylację grawitacyjną. Czy moglibyście przybliżyć mi temat? Czy trzeba jakiś pozwoleń ze spółdzielni? Gdzie trzeba przebić się z rurą? Czy można to zrobić samemu? Czy jest jakaś inna metoda? Nie boję się wydać trochę grosza na ekipę, ale nawet nie wiem jakiej ekipy powinno się szukać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts