lakas 20.09.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Witam, po wymianie drzwi balkonowych z niskim progiem chciałbym od strony zewnętrznej wykończyć to płytkami. Posadzka po stronie zewnetrznej jest niżej niż wewnątrz pomieszczenia pod progiem w chwili obecnej mam piankę zastanawiam się czy nie wzmocnić jakoś tego progu np. klejem do płytek po uprzednim wyskrobaniu pianki, ale co z izolacją termiczną? Czy może zostawić to tak zapiankowane? Dodam że próg aż tak mocno nie pracuję. Czy układając płytki należy je trochę wsunąć pod próg?z góry dziekuję i pozdrawiam. foto: http://naforum.zapodaj.net/08f844adb992.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.09.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 sam taki próg jest "zimny" to tego jeszcze nie wzmocniony dołem tylko pozostawiony zapewne na panelach dla mnie dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 21.09.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Generalnie jestem przeciwnikiem niskich progów w drzwiach balkonowych, ale ich montaż bez poszerzenia lub profilu bazowego dołem to rzeczywiście dramat i tragedia. Oj będzie wiało:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.09.2014 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Czyli co byscie tu zrobili? Wykuli dziure by zmiescic poszerzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakas 23.09.2014 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 witam, próg jest postawiony na betonie po stronie zewnętrznej, a panele od strony wewnętrznej dochodzą do tego progu, jest on zapiankowany od spodu, od strony zewnętrznej myślę położyć kafle ze spadem od progu na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 24.09.2014 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 jest on zapiankowany od spodu. i w tym najwiekszy problem, lezy na samej piance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.09.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Tak jak 90% innych balkonów z niskim progiem By nie było z nimi większych problemów poza tymi jakie wynikają z samej konstrukcji, powinno być pod nimi ZAWSZE poszerzenie ze wzmocnieniem stalowym i dobrze podparte A ludzie później się dziwią ze próg im się ugina czy zimą wieje jak w Himalajach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 24.09.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 jeśli za tym balkonem miał byś ogród zimowy to nic bym nie mówił a tak to będzie zimnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca509 24.09.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Czyli co byscie tu zrobili? Wykuli dziure by zmiescic poszerzenie? Nikt z kolegow nie odpowiedzial na to pytanie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.09.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 przecież kolega też potrafi podpowiedzieć, tylko my się mamy "produkować " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 25.09.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 jeśli podkujesz beton pod progiem w tarasie ,dołożysz profil bazowy dla usztywnienia i później to zamontujesz to mogę ci podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts