sxill 20.09.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Witam, wiosną zdemontowałem brzydki grzejnik płytowy i teraz przyszła pora na wstawienie innego. Zdecydowałem się na InstalProjekt INDIVI NEW. I nie bardzo wiem jak to podłączyć. Ze ściany wychodzą dwie rurki PEX i zamontowany jest podwójny zawór odcinający (dodałem jego zdjęcie jako załącznik do postu). Nie chciałbym go demontować (za dużo wody do spuszczania). Grzenik wymaga zastosowania termostatu na zaworach. Chcę kupić taki zestaw: http://www.systerm.pl/4898,s1_schlosser-duo-plex-zestaw-zintegrowanego-podejscia-prosty-duoplex-bialy-6021-00031.html Zawór prosty, nie kątowy i dokręcić go do istniejącego zaworu odcinającego. Czy to się sprawdzi? W opisie grzejnika jest napisane "PRZYŁĄCZA G 1/2''. Natomiast w opisie zaworów widnieje, że służy do grzejników "posiadającymi gwinty przyłączeniowe wewnętrzne R1/2” lub zewnętrzne G3/4”. Ale w zestawie są nyple 1/2"x 3/4". Czy to wystarczy? Ogólnie z samym podłączeniem już sobie poradzę, nie wiem po prostu jakie zawory, nyple itp. pozamawiać. Dziękuję za pomoc, Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts